18.07.2020.

08:32

Foto:

Hronika

SAŠI ZARIO NOŽ U SRCE JER MU NIJE DOZVOLIO DA URINIRA ISPRED CRKVE Stravičan zločin potresao Srbiju, UBICA SE HVALIO NAKON KRVAVOG PIRA

Sudija Višeg suda u Beogradu Aleksandar Trešnjev istakao je u obrazloženju presude da je Petković usmrtio Joksića sa dva uboda nožem u grudi.


- Optuženi je nakon verbalne rasprave iz džepa potegao nož, kojim je ubo Sašu Joksića u grudi. Nakon što je Joksić pao na zemlju, Petković ga je još jednom ubo u srce. Nakon toga, optuženi je istim nožem ubo u stomak i teško ranio Sašinog druga Dragana Jovanovića, čime je, osim ubistva, počinio i krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Petkovićev prijatelj Ivan Asodi (25), koji se teretio da je pomagao u ubistvu, oslobađa se optužbi - objasnio je sudija.


Trešnjev se nakon toga osvrnuo i na Petkovićeve tvrdnje da je izbo Joksića u samoodbrani.
- Prema izjavama svedoka, upravo je Petković sve vreme inicirao sukob. Svedok Katarina Stanković ispričala je i da je nakon zločina čula optuženog kako govori: "Ubo sam ga dva puta u rebra. Toliko sam ga jako ubo da me je ruka zabolela." Iz svega ovoga zaključujem da je optuženi kritične noći pokazivao volju za tučom i da zbog toga ne postoji pravo na nužnu odbranu - kazao je sudija.
Komentarišući visinu kazne, Trešnjev je objasnio da je optuženi počinio ubistvo i pokušaj ubistva kad je imao 19 godina, kao mlađi punoletnik, zbog čega mu se ne može izreći maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Informer

 


- U vreme zločina niste bili osuđivani, ali ste ubrzo nakon puštanja iz pritvora pobegli. Nadamo se da se ovakvi zločini više neće ponavljati - zaključio je Trešnjev.
Podsetimo, Joksić je ubijen na Ilindan, 2. avgusta 2015. u Vraniću. Tog dana je kraj crkve organizovana seoska i crkvena slava. Saša je sa prijateljem krenuo kući i video kako neki mladići uriniraju u porti. Opomenuo ih je da to ne čine, nakon čega je došlo do tuče u kojoj je Joksić ubijen, a ranjen je njegov prijatelj Dragan Jovanović.


Policija je ubrzo uhapsila Marka Petkovića i Ivana Asodija, koji je bio sa njim u trenutku zločina. Petkoviću je 2018. dozvoljeno da kraj suđenja sačeka u kućnom pritvoru, ali je on u međuvremenu pobegao. Sud je za njim raspisao poternicu, a uhapšen je krajem januara ove godine u okolini Aranđelovca. Kod njega su tada pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta. N. Š.


Otac: Presuda mi neće vratiti sina

Milan Joksić, otac ubijenog Saše, izjavio je nakon suđenja da je zadovoljan presudom, ali da mu ona ne može vratiti sina.
- Kazna je pravična, ali pravde za mene nema. Mog sina ništa ne može vratiti. Moja supruga je u maju preminula od tuge za Sašom. To su stvari koje razaraju život. Voleo bih kada bi ubica moga sina završio gde i Saša - rekao je Milan.