16.08.2020.

12:46

Foto:

Hronika

MISTERIOZNI CRNOGORAC KOJI VARA SMRT! Godinama živi u Beogradu, na meti je policije i plaćenih ubica, ali je ishod UVEK ISTI

Privedena su takođe još dvojica državljana Srbije - Mladen Šipka (38) iz Beograda i Srđan Rađenović (46), Milutin Danilović (38) sa Pala, kao i Radivoje Drenković (39) i Bojan Šćekić (34) iz Crne Gore. Kod njih je pronađen pištolj sa 11 metaka, kesa s tragovima droge i više mobilnih telefona.

Oni su posle saslušanja u policiji pušteni na slobodu.


Kontroverzni Nilović je krajem jula oslobođen u Višem sudu u Beogradu od optužbi za nedozvoljeno nošenje pištolja, dok je Mitar Muratović (38) zbog istog krivičnog dela osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

Njih dvojica uhapšeni su 1. juna 2017. u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu, zajedno sa još osam osoba koje su sa njima sedele za stolom. Prilikom pretresa u lokalu, policajci su pronašli dva pištolja, u torbici i na podu. Jedan je bio napunjen sa 14 metaka i sa njega je bio obrisan serijski broj. Policija je tada sve uhapšene označila kao pripadnike "škaljarskog klana", koji su planirali neku "ozbiljnu akciju", ali su oni to negirali na suđenju.

U tom postupku Nilovića i Muratovića zastupao je advokat Dragoslav Miša Ognjanović koji je ubijen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio na Novom Beogradu.

Nilović je rodom iz Nikšića, ali duže vreme živi u glavnom gradu Srbije. U maju je bio meta potencijalnog napada u kafiću “Le petit bistro” na Vračaru, kada je uleteo naoružani napadač sa “uzijem“.

Informer

Kamere snimile upad u kafić

Nilović je bio za stolom sa prijateljima, između ostalih i sa bivšim policajcem Vojislavom Kostićem, sa kojim je kum. U kafiću su se u tom trenutku nalazili Nilović, Nikola Kovacevic (39) i Kostić. U trenutku kada je naoružani maskirani napadač ušao u lokal, oni su se razbežali. Nilović je pre nekoliko godina učestvovao i u incidentu na Miločeru, gde je došlo i do potezanja oružja. Policija je ubrzo nakon toga uhapsila crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (33).

Kod njega je pronađena silikonska maska kakve pripadnici crnogorskih klanova koriste u likvidacijama, “uzi” sa prigušivačem i crna odeća u kojoj je bio kada je ušetao u kafić.

Miloš Nilović krajem 2018. godine bio je i sa Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada je ubijen. Sedeo je sa Popovićem u jednom beogradskom lokalu kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Informer

Ubistvo Vlade Popa

Nilović je pobegao, a Popović je nasrnuo na njih i pokušao da se obračuna, ali nije uspeo.