27.08.2020.

23:34

Foto:

Hronika

PIJANI TINEJDŽER (18) AUTOM UBIO ČOVEKA! Detalji stravične saobraćajne nesreće u Sokobanji!

Tinejdžer Nenad J. (18) juče je u zoru mortus pijan skrivio stravičan udes u Sokobanji, u kom je poginuo Jovica M. (67), a njegova supruga Vitoslava M. (65) teško je povređena! Nenad je, vozeći "reno klio" sa čak 1,65 promila alkohola u krvi, u oštroj krivini prešao u suprotan smer i direktno udario u "fijat pandu", u kojoj su stradali supružnici.
Jovica je preminuo na putu do bolnice, a Vitoslava je zbrinuta u niškom Kliničkom centru, gde se lekari bore za njen život.

Krv na analizi

Izvor iz istrage kaže da se tragična saobraćajka dogodila u 5.50 u Ulici Prevalac u Sokobanji.

- Jovica i Vitoslava su tog jutra krenuli iz Sokobanje kući u Doljevac, kad je u oštroj krivini na njih direktno naleteo Nenad svojim "renoom klio". Od siline udarca "fijat" se prevrnuo na krov. Policija i Hitna pomoć su brzo stigle i prevezle Jovicu i njegovu suprugu u bolnicu, gde je on podlegao povredama. Tokom uviđaja alko-metar je pokazao da je Nenad imao 1,65 promila alkohola u krvi. Pošto nije imao teže povrede, priveden je, pa mu je uzeta i krv na analizu kako bi se tačno utvrdilo koliko je popio i da li je koristio psihoaktivne supstance - objasnio je naš izvor.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je naložilo obdukciju tela pokojnog Jovice, a protiv Nenada je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Međutim, jedan očevidac udesa kazao je policajcima da Nenad nije jedini krivac za nesreću!

- Očevidac je ispričao da su oba automobila prilikom sudara delimično prešla u suprotnu traku. On je izjavio da "reno klio" jeste brzo uleteo u krivinu i malo izleteo iz svoje trake, ali da je i Jovica svojim autom "isekao" krivinu kad su se čeono sudarili. Tužilaštvo je naložilo detaljnu istragu kako bi se tačno utvrdile sve okolnosti nesreće - ispričao je naš sagovornik.

Rođaci supružnika iz Doljevaca nisu hteli da pričaju o tragediji. Kratko su rekli samo da je Vitoslava životno ugrožena i da lekari nisu hteli da daju prognoze o njenom zdravstvenom stanju.

Dobar i vredan

Što se Nenada tiče, on radi u akva-parku u Sokobanji kao konobar. Njegovi poznanici su u šoku zbog tragedije i tvrde da on nije bahat mladić.

- Zaista je dobar i vredan momak i nikad nije pravio probleme u saobraćaju. Pa otac mu je instruktor vožnje... Ne znam šta mu se desilo kobne noći... - rekao je Nenadov poznanik.