03.09.2020.

07:24

Foto:

Hronika

MAJCI OTETE DEVOJČICE ZALEDILA SE KRV U ŽILAMA Kada je lekar završio izjavu o MONSTRUMU IZ NIŠA U SUDNICI JE NASTAO MUK

Ako bude osuđen, Jovanović će biti prvi kandidat za doživotnu robiju u Srbiji.
Suđenje je, inače, i juče bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa male Monike. Novinarima je bilo zabranjeno čak i da uđu u zgradu suda, a Jovanović je doveden na sporedni ulaz, kako bi izbegao kamere.
Tokom suđenja, prema nezvaničnim saznanjima Informera, veštak psiholog je, kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ocenio da je Ninoslav u svakom trenutku bio svestan svojih postupaka tokom deset dana, koliko se iživljavao nad nesrećnom devojčicom. Takođe, utvrđeno je i da Jovanović nikada nije pokazao ni trunku kajanja ili empatije prema žrtvi.
Inače, jučerašnjem suđenju nije prisustvovao Monikin otac Robert, ali jeste majka Aleksandra. Ona je bila u prilici da sasluša i iskaz lekara koji je prvi učestvovao u zbrinjavanju njene ćerke, nakon što je 29. decembra 2019. oslobođena iz kandži otmičara. Doktor je do detalja opisao kakve je povrede zadobila Monika tokom desetodnevne torture u rukama monstruma.

Informer

 


Aleksandra je posle tog svedočenja bila u šoku i nije imala snage da priča sa novinarima.
Podsetimo, o Jovanovićevom psihičkom stanju su na prethodnom suđenju svedočili i psihijatri, koji su takođe utvrdili da je bio uračunljiv u vreme otmice i zlostavljanja. Na drugoj strani, Malčanski Berberin je sve vreme pokušavao to da opovrgne, u nameri da izbegne doživotnu robiju i da mu se izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.
Monikina majka je i posle prethodnog suđenja izašla pred medije utučena, ali i šokirana Jovanovićevim ponašanjem u sudnici.
- Stalno traži neka prava, nisam više mogla da ga slušam, nisam bila u stanju. Pola sam čula, pola nisam... Šta da kažem o takvom čoveku, osim da je bez duše - kazala je Aleksandra nakon prethodnog glavnog pretresa.

"Tijanin zakon"
Jovanoviću bi, naime, moglo da se presudi po novom, takozvanom Tijaninom zakonu, koji predviđa doživotnu robiju za silovatelje i ubice dece. Ova najteža kazna još nikom nije izrečena, ali Jovanović bi mogao da bude prvi, pre svega zbog monstruoznosti njegovog zločina, ali i činjenice da je i ranije osuđivan za silovanje devojčica.
Podsetimo, on je 20. decembra oteo malu Moniku, koja je išla ka školi, i držao je u zarobljeništvu desetak dana, sve dok devojčica nije pronađena u kući u selu Pasjača. Monstrum je tada pobegao poteri, ali je uhvaćen 5. januara ove godine, dok se krio na groblju u rodnom selu Malča. D. K.


Dva puta osuđivan za silovanje

Ninoslav Jovanović je već proveo 22 godine iza rešetaka jer je dva puta bio osuđivan zbog silovanja dece. Bio je i prošle godine nakratko u zatvoru jer je preko Fejsbuka seksualno uznemiravao nekoliko žena. Opsednut je ženskom kosom i uzbuđivalo ga je da šiša devojčice dok ih siluje, zbog čega je i dobio nadimak Malčanski Berberin.