09.09.2020.

12:28

Foto:

Hronika

MUP: Kuraku nije produžen pasoš, ima važeći iz 2011. godine


"Radi istinitog informisanja javnosti napominjem da je Miroslavu Kuraku pasoš izdat 2011. godine i nikakvo produženje njegove putne isprave od tada nije urađeno, pošto je ovaj dokument, koji mu je izdat u vreme prethodne vlasti, i dalje važeći", naveo je Miličković u pisanoj izjavi.

Ružić, koji je punomoćnik porodice ubijenog novinara u procesu koji se vodi protiv optuženih za to ubistvo, izjavio je juče da je Kuraku produžen pasoš Srbije, te da je jasno da ga neko štiti.

UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO ĆURUVIJE! Apelacioni sud naložio ponavljanje suđenja optuženima!

Državni sekretar podseća da je optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije podignuta u junu 2014. godine, a da je suđenje počelo godinu dana kasnije, i napominje da je "onda je više nego jasno da su tvrdnje advokata Ružića neistinite".

"Teško mi je da poverujem da gospodin Ružić, koji je kao advokat porodice Ćuruvije dobro upućen u ovaj slučaj, nije znao kada je tačno Kuraku izdat pasoš, te stoga mislim da su optužbe, da je to urađeno tokom postupka, više nego maliciozne", naveo je Miličković.

Kurak, inače bivši pripadnik rezervnog sastava Državne bezbednosti, optužen je kao neposredni izvršilac ubistva Ćuruvije i godinama se nalazi u bekstvu, a za njim je izdata crvena poternica Interpola.

Presudu kojom je osuđen kao saizvršilac NN licu pre dva dana je ukinuo Apelacioni sud, i naložio ponavljanje suđenja.

BONUS VIDEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

DA LI BISTE PROBALI SARMICE OD PČELA! Specijalitet samo za najhrabrije!