13.10.2020.

14:25

Foto:

Hronika

UŽAS U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Uhapšen bivši robijaš, OPLJAČKAO PA SILOVAO NEPOKRETNU STARICU!

Njemu se na teret stavlja krivično delo razbojništvo i obljuba nad nemoćnim licem, zadržan je u pritvoru, i očekuje se da bude priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

Kako saznajemo, ceo slučaj se dogodio u noći između 11. i 12. oktobra, kada je uhapšeni provalio u kuću nesrećne žene, za koju je znao da je nepokretna i da živi sama.

- Žena živi sama u Smederevskoj Palanci, a povremeno je posećuju rođaci. Slučaj je prijavio njen brat, koji je u ponedeljak ujutru došao da je obiđe. Ona mu je ispričala šta se dogodilo, on je odmah pozvao policiju. Organi su brzo reagovali, a na osnovu datog opisa, osumnjičeni je
uhapšen kroz nekoliko sati – kaže naš izvor blizak istrazi.

Informer

 

Kako saznajemo osumnjičeni je provalio u kuću starice, sa namerom da je opljačka, a kako je
došlo do obljube, za sada nije poznato.

- On je provalio u kuću i ustremio se na staricu koja je ležala na krevetu, tražeći od nje novac i
više puta je udario. Uzeo je 5.000 dinara iz torbe, čak i boks cigareta. Starica tvrdi da napasnika
ne poznaje, ali se osnovano sumnja da je on znao u kakavom je ona stanju i da je sama, zbog
čega mu je bila laka meta.

Prema njenim rečima, usledilo je i seksualno napastvovanje, ali okolnosti pod kojima je došlo do ovog čina još nisu razjašnjene – navodi naš sagovornik.

Tužilaštvo je izdalo nalog da se obave lekarski i ginekološki pregled, nakon čega bi trebalo da poznat i stepen povreda koje je nesrećna starica pretrpela.

Informer

 

Nezvanično saznajemo da je uhapšeni od ranije poznat policiji.

- Reč je o licu koje je pre nekoliko meseci izašlo iz zatvora, a hapšen je zbog krađa i razbojništva, nikada, međutim, zbog silovanja, ili ovakvog, još gnusnijeg čina, obljube nad nemoćnim licem – navodi naš izvor.

Istraga o ovom slučaju je u toku, a više detalja moglo bi da bude poznato nakon završenog lekarskog veštačenja, ali i saslušanja osumnjičenog koji tek treba da bude priveden kod tužioca.