19.10.2020.

12:13

Foto:

Hronika

PROFESIONALNI UBICA ZNAO DA "PINK PANTER" NOSI PANCIR, PA MU PUCAO U GLAVU! Ovo su DETALJI MAFIJAŠKE SAČEKUŠE u garaži TC "Ušće" u Beogradu

Pripadnik bande "Pink panteri" Aleksandra Šarca (35) u subotu je teško ranjen kada je u njega pucao maskirani napadač u Tržnom centru "Ušće" u Novom Beogradu. Ubica je znao da Šarac stalno nosi pancir, pa mu je zato prišao s leđa i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u glavu. 'Pink panter' je hitno prevezen u Urgentni centar i lekari mu se i dalje bore za život, dok policija intenzivno traga za pucačem.

Do pokušaja ubistva došlo je oko 16.30 sati u garaži TC "Ušće".

Profesionalac

Pucač je nakon ranjavanja lagano potrčao prema izlazu iz garaže i bacio pištolj "brauning", koji je imao prigušivač

Sačekuša

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Aleksandar Šarac se svojim blindiranim "mercedesom" dovezao u tržni centar kao što je to u poslednje vreme inače radio.

- Vozilo je parkirao na mestu za invalide i ušao u zgradu. Posle nekoliko časova se vratio u garažu i krenuo prema svom vozilu. U tom trenutku napadač, koji je nosio kačket, hiruršku masku i rukavice, laganim korakom je prišao Šarcu i s leđa mu hladnokrvno ispalio dva hica u glavu - kaže sagovornik Informera blizak istrazi i dodaje:

- Čim je Aleksandar Šarac pao, ubica je bio uveren da je meta likvidirana. Zatim je lagano potrčao prema izlazu iz garaže. U međuvremenu je bacio pištolj "brauning", koji je imao prigušivač. On je potom pobegao u pravcu Save ka Brankovom mostu, gde ga je najverovatnije u kolima čekao saučesnik.

Čaba Šarcu likvidirao zeta

Teško ranjeni Aleksandar Šarac identifikovao je Čabu Dera kao ubicu koji je 5. januara prošle godine, smejući se, prišao i ubio njegovog zeta Nebojšu Markovića, ispred njihove porodične kuće u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu. Nakon ove likvidacije spekulisalo se da je Der greškom likvidirao Markovića i da je prava meta bio upravo Šarac. Ipak, nakon hapšenja Čabe Dera u martu 2019. godine u Pragu, ovaj, kako su ga mediji nazvali, "nasmejani ubica" pomalo zagonetno je izjavio da je morao da ubije Markovića. Iako je bez imalo kajanja priznao ovaj zločin, Čaba Der ni u jednom trenutku nije dao nagoveštaj ko je i zašto naručio likvidaciju.


Iako je Šarac dva puta pogođen u glavu, lekari Hitne pomoći uspeli su da ga reanimiraju i prevezu u Urgentni centar, gde se sad čeka da se njegovo stanje stabilizuje kako bi mu lekari izvadili dva metka iz glave.

U policiji kažu da se pregledom snimaka sigurnosnih kamera u tržnom centru i okolnim ulicama obavlja rekonstrukcija kretanja ranjenog 'Pink pantera', kao i muškarca koji je pucao u njega.

- Takođe, proverava se komunikacija sa Šarčevog mobilnog telefona kako bi se utvrdilo da li je on imao sastanak sa nekim i da li je eventualno tako namamljen u tržni centar. Zasad je poznato da je samo par trenutaka pre pokušaja ubistva bio aktivan na Vajberu - kaže on.

Opljačkao juvelirnicu u Milanu

Aleksandar Šarac i Uroš Ivković uhapšeni su u februaru 2017. godine pod sumnjom da su u septembru 2016. godine, sa još jednim saučesnikom, opljačkali juvelirnicu "Eleuteri Sant Andrea" u Milanu i ukrali nakit vredan više stotina hiljada evra. Italijanska policija tada je objavila i snimak na kome se vidi Aleksandar Šarac, koji ulazi u lokal i traži da mu radnica juvelirnice pokaže skupoceni nakit. On je onda obara na zemlju, vezuje selotejp trakom, a njegov saučesnik Uroš Ivković utrčava u zlataru, otvara sef i zajedno uzimaju skupoceni nakit. Prema nezvaničnim informacijama, italijanska policija je na licu mesta pronašla otiske prstiju jednog pljačkaša, a kako to nisu bili otisci Aleksandra Šarca, on je u tom slučaju oslobođen usled nedostatka dokaza.

Pratio metu

Kako je naveo Informerov izvor iz istrage, očigledno je da je ubica bio profesionalac koji je duže vreme posmatrao kretanje i navike Aleksandra Šarca.

- Ubica je 'Pink panteru' stalno bio za petama i posmatrao ga. Tako se prvo dobro upoznao sa svim Aleksandrovim navikama. On je znao kuda se Šarac kreće i kada i u kom trenutku je sam. Izabrao je najpovoljniji trenutak i obavio napad. Inače, kada su profesionalne likvidacije u pitanju, ubica obično prvo puca u telo, a zatim i u glavu. Ovog puta napadač je odmah pucao u glavu Aleksandru Šarcu, što samo znači da je bio dobro upoznat sa činjenicom da 'Pink panter' uvek nosi pancir - priča Informerov izvor.

Inače, ubrzo nakon što je Aleksandar Šarac dovezen u Urgentni centar, tamo su se pojavile njegova supruga i majka, od kojih su uzete izjave.

- Policija proverava poznanike i poslovne saradnike Aleksandra Šarca, jer pojedini dokazi ukazuju da je možda neko njemu blizak umešan u napad - kažu u policiji.

Više napada u prošlosti

Prema dostupnim informacijama, Aleksandar Šarac je u prošlosti u više navrata bio meta napada. Njemu je uništen automobil u eksploziji podmetnute bombe 2011. godine, a u avgustu 2018. godine greškom je umesto na njegovu kuću bačena bomba na kuću bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, kome je tom prilikom uništen automobil.