21.10.2020.

15:08

Foto:

Hronika

ČUVAJTE ANĐELI NAŠU PEPU! Beba koja je preminula u vrtiću u Zemunu sahranjena je u belom kovčegu!

Beba je, koliko je poznato, preminula u snu od sindroma poznatog kao "smrt u kolevci".

Sahrani je prisustvovao veliki broj članova porodice, prijatelja i poznanika porodice preminulog deteta.

Vest o ovoj tragediji prošle nedelje duboko je pogodila Beograđane. Porodica skrhana bolom nije želela da priča za medije, dok je vrtić u kom je dete preminulo zatvorila inspekcija jer su utvrđene brojne nepravilnosti u radu.

Devojčica, koju su iz milošte zvali Pepa, sahranjena je u belom kovčegu. Neutešni roditelji išli su kraj njega dok su se u rukama ljudi u povorci mogle videti i plišane igračke.

Grobljem je zavladala tišina i mogli su se čuti samo teški uzdasi i plač najbližih.

- Svi dani biće dani bez tebe na daleki put.. Putujes u drugi nebeski svet, odlazis bez pozdrava... Zašto nam Bog uze našeg anđela? Zašto je Bože volja tvoja da dete roditelji prate u naručje tvoje... Nosićemo te u srcu, u oku, čuvacemo tvoju majku, seku i tatu. Čuvajte anđeli našu Pepu... Pepa tuga za tobom je velika - rekao je jedan od članova porodice na sahrani.

- Čika Jova Zmaj kao da je tebi posvetio sledeće stihove: "Vičem Bogu: Ona je još mlada! Vičem pravdi: Ona se još nada! Anđelima: Vi joj srca znate! Vičem zemlji: Ona nije za te! Niotkud nema mi odjeka. Vičem sebi: Zar joj nemaš leka... Idem, stanem, ka očajnik kleti, opet zborim reči bez pameti: Ne sme nam umreti!" - odrecitovani su stihovi pesme "Đulići uveoci" na sahrani devojčice.

Kako su tiho rekli rođaci i poznanici porodice, devojčica je preminula u snu i ništa više o tome ne znaju.