06.11.2020.

18:54

Foto:

Hronika

PRVI METAK ISPALIO SA PROZORA, A ONDA JE SIŠAO I OVERIO GA! ! Otac ubice priča o pozadini jezivog zločina u Aranđelovcu!

Moj sin Saša je ubio komšiju Dragana Pavlovića (48) jer ga je ovaj brutalno maltretirao. Terao ga je da prodaje drogu, tukao ga je... Saša nije više mogao da trpi taj teror, pao mu je mrak na oči, pa je upucao Dragana lovačkom puškom...

Ovo je za Informer ispričao Živorad Radovanović, otac Saše Radovanovića (49) koji je preksinoć u Aranđelovcu presudio komšiji.

"Overio" ga

Saša je u sredu oko 21 sat sa terase svoje kuće ispalio dva hica iz lovačke puške u komšiju Dragana, a zatim je otišao kod njega u dvorište i "overio" ga još jednim metkom iz neposredne blizine.
Živorad nam je kazao da su njegov Saša i komšija Dragan odrasli zajedno i bili su veoma bliski do pre nekoliko godina.
- Dragan je u poslednje vreme stalno maltretirao Sašu, i psihički i fizički. U nekoliko navrata je brutalno isprebijao mog sina... Saša mi je pričao da ga je Dragan terao da obavlja za njega neke prljave poslove u vezi sa drogom, ali moj sin je to odbijao. Opominjao sam komšiju da prestane da maltretira mog sina, a on mi je na to zapretio da će nas sve pobiti i zapaliti - jada se Živorad.

Prema njegovim rečima, Saša i Dragan su kobnog dana bili na Bukulji i zajedno su se vratili kući.
- Saša se tog popodneva opet pojavio na vratima sav krvav i isprebijan. Supruga i ja smo ga terali da ide kod lekara, ali je on to odbio. Majka mu je sama sanirala rane jer je penzionisana medicinska sestra. A onda, malo kasnije, moj sin je uzeo pušku... Nije više mogao da trpi torturu... - kaže očajni Živorad.

U susednom dvorištu, na imanju porodice Pavlović, pokušali smo da razgovaramo sa Draganovim bratom i rođacima, ali oni su odbili da pričaju o ovoj tragediji.

Poznati policiji

Prema nezvaničnim saznanjima, i Saša i Dragan su bili poznati policiji. Saša je u poslednje vreme bio na lečenju od alkohola, a Dragan je nekoliko godina robijao u Bosni zbog raznih krivičnih dela.
Saša se nakon ubistva mirno predao policiji i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, uz krivičnu prijavu za ubistvo. 

Udruženje Sveti Sava: Saša je trpeo teror

Članovi Udruženja Sveti Sava, koje se bori protiv narko-dilera, istakli su u saopštenju da je Saša Radovanović trpeo "neviđenu torturu od komšije pre nego što se latio puške".
- Nesrećnik koji je ubijen odavno je poznat policiji i uporno je primoravao svog komšiju Sašu da prodaje drogu. Postavlja se pitanje zašto aranđelovačka policija, koja je bila upoznata sa tim, nije pravovremeno reagovala. Ceo Aranđelovac je znao čime se ubijeni Dragan Pavlović bavio - objavili su, između ostalog, članovi ovog udruženja.