11.11.2020.

11:38

Foto:

Hronika

KRVAVI TRAGOVI UBIJENOG VEDRANA Devedesetih godina činio je JEZIVA DELA, OVA DVA OSTAĆE POSEBNO UPAMĆENA

Repčić je godinama imao problema sa zakonom, a u svoj dosije upisao je i optužnice za dva ubistva. Za jedno je osuđen, dok za drugo nije bilo dokaza koji bi ga smestili u zatvor.

Pre pet godina, za dlaku je izbegao smrt kada ga je nepoznati napadač pogodio sa nekoliko metaka iz pištolja u parkiću stambenih zgrada u Ulici Dragice Končar. Bio je teško ranjen, ali su lekari uspeli da mu spasu život. 

Informer

 

Kada je reč o ubistvima za koja je terećen, jedno se dogodilo 1998. godine. Mediji su tada pisali da je Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice „Brka“ u naselju Braće Jerković ubio iz „kalašnjikova“ tokom pljačke, kada se ovaj usprotivio da mu da novac.

Repčić je zbog ovog zločina osuđen na deset godina zatvora u martu 2003. godine, ai ako je na početku suđenja negirao krivicu, na izricanju presude je rekao da je "došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio".

Sud je tada u okviru presude za ubistvo izrekao Repčiću i kaznu za niz sličnih razbojništava.

Ubijenom muškarcu suđeno je i za ubistvo taksiste Branka Topalovića 1996. godine u beogradskom naselju Braće Jerković.

Sudsko veće ga je međutim oslobodilo ove optužnice usled nedostatka dokaza, iako je policija tvrdila da se radi o svirepom ubistvu. Po navodima tadašnje optužnice, Repčić je želeo da opljačka taksistu, ali je ovaj odbio da mu preda svoj dnevni pazar.