12.11.2020.

13:48

Foto:

Hronika

"PALO" 28 DIREKTORA I FUNKCIONERA ŠIROM SRBIJE! Policija saopštila: Evo ko je sve uhapšen zbog milionskih malverzacija

Među uhapšenima su pomoćnik gradonačelnika grada Novog Pazara E.Š. (39), bivši predsednik opštine Prijepolje D. Z. (55), bivši predsednik opštine Arilje M. N. (64) i zamenik predsednika opštine Arilje B. V. (55).

Kako je saopštio MUP, oni su uhapšeni u akciji usmerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, a terete se da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Dodaje se da su osumnjičeni uhapšeni u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, a da je krivična pijava u redovnom postupku podneta protiv tri osobe.

Pored pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara E.Š, u tom gradu su uhapšeni i odgovorno lice javnog preduzeća "Zavod za urbanizam" S. Lj. (44), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" E. O. (58) i još osam osoba zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.