19.11.2020.

23:30

Foto:

Hronika

PIJAN AUTOM POKOSIO TINEJDŽERE NA MOTORU! Strašna saobraćajka u selu Reljinac kod Prokuplja

Vozač automobila "pasat" V. G. (45) preksinoć je u Reljincu kod Prokuplja pijan udario u motor na kom su bili M. M. (15) i njegova drugarica S. K. (16). Dečak je u kritičnom stanju i lekari se bore za njegov život, dok je S. K. za sada u stabilnom stanju, ali su joj polomljene i ruke i noge.
Posle nesreće, V. G. je odveden na 12-časovno trežnjenje i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Neravan put


Kako smo saznali od izvora iz istrage, svi akteri ove strašne nesreće bili su na proslavi u porodičnoj kući S. K. jer joj se majka porodila pre nekoliko dana.
- Na proslavi je bilo mnogo meštana Reljinca, među njima i V. G. On je oko 22 sata "pasatom" odvezao jednog prijatelja kući, pa je krenuo natrag na proslavu. U međuvremenu M. M. i S. K. su seli na motor, verovatno da se provozaju. U blizini kuće, na neravnom ali pravom putu, "pasat" je iznenada skrenuo u levu stranu i direktno udario u motor, na kom su bili tinejdžeri - objasnio je naš izvor.

Od siline udarca dečak i devojčica su odleteli nekoliko metara. Policija i hitna pomoć brzo su stigle na mesto nesreće i prevezle su teško povređene tinejdžere u Klinički centar u Nišu.
- Dečak M. M. je odmah priključen na mašinu za veštačku ventilaciju i životno je ugrožen. On ima povrede glave, kontuziju pluća i prelome rebara i nogu. Devojčica je takođe teško povređena i nalazi se na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju. Ima prelome nogu i ruku, ali nema povrede unutrašnjih organa. Za sada je u stabilnom stanju - rečeno nam je u bolnici.

Alkohol glavni krivac


Tokom uviđaja vozač "pasata" je alkotestiran i utvrđeno je da je pijan, ali iz policije nisu saopštili koliko je imao alkohola u krvi.
Meštani Reljinca juče su u šoku prepričavali kako se veselje povodom rođenja deteta pretvorilo u noćnu moru.
- Niko ne zna kako je tačno došlo do sudara, verovatno je komšija zbog alkohola izgubio kontrolu nad autom kad je udario u decu. Sad samo da oni prežive... - kratko nam je rekao meštanin Reljinca.