27.11.2020.

12:59

Foto:

Hronika

OČI U OČI SA UBICAMA: Brat svirepo ubijenog Stefana opet je prošao jezivu golgotu, ispričao sudiji KO JE TUKAO, KO JE ZADAO FATALNE UDARCE!

- Ovaj glavni pretres za sve nas bio je stresniji, jer je svedočio naš Andrija, koji je tokom svedočenja i suočen sa ubicama i morao je tu golgotu da prolazi iznova…On je ponovio ono što je i ranije rekao, predočivši sudu kako je došlo do obračuna, ko je udarao njegovog brata, ko ga je šutnuo…Bilo je potresno, ne znam šta da vam kažem – rekla je za “Informer” nakon
održanog suđenja Javorka Marković, tetka Stefana Filića.

Informer

 

Osim njegovog brata, danas je saslušan Milan Rusimović, mladić koji je prvi dobio “ćušku” od optuženih, nakon čega je sve eskaliralo i završilo se kobno po nesretnog Filića. Optuženi Nikola B. izjavio je prilikom suočenja saučešće bratu ubijenog Stefana, uz reči da “nije hteo da se to tako završi”. Ipak, obojica optuženih ostala su pri svojim ranijim izlaganjima, negirajući krivično delo koje im se stavlja na teret.

Naredni glavni pretres zakazan je za 29. decembar, kada bi trebalo da budu saslušana još tri svedoka. Nakon toga, uslediće veštačenje snimaka sa kamera video nadzora. Osim sa kamere kluba “Brodolom” postoji još jedan snimak tragičnog događaja, sa obližnje kineske prodavnice, koji će prvo pregledati sudsko veće, nakon čega će biti odlučeno da li će i on biti uvršten u dokazni materijal koji će se koristiti u ovom postupku.

Informer

 

Podsećamo, Nikola B. i Mitar P. pretukli su Stefana Filića 2. februara ispred kluba “Brodolom” u Velikoj Plani. Posle hapšenja su saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, ali su tada bili osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda.

Međutim, posle smrti Stefana Filića sagledane su sve okolnosti događaja, pa je slučaj prešao u nadležnost Višeg tužilaštva u Smederevu, koje uhapšene tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotna robija.

Informer

 

Podršku porodici Filić i danas je pružila grupa Stefanovih drugara iz Velike Plane, koja je tokom ročišta bila ispred Višeg suda u Smederevu.