06.12.2020.

22:49

Foto:

Hronika

STARIJI BRAT GA JE ČEKAO DA IZAĐE IZ KUPATILA DA GLEDAJU UTAKMICU, ALI SE ON NIJE ODAZIVAO! Detalji jezive tragedije kod Kikinde!

Prošlo je nešto više od godinu dana kada je 18. septembra pri radu na gasnom vodu u jednoj kući u Novim Kozarcima, Slavko Tucakov, inače radnik Srbijagasa i otac nesrećno preminulog dečaka iz Mokrina, mogao da strada.

Slavko je tada zadobio opekotine opasne po život, kada je električnom brusilicom sekao gasni vod pun plina, dok je njegov kolega Aleksandar M. (26) iz Kikinde, radnik firme „Revnost“ lakše povređen. Slavko je zbog opekotina prvog i drugog stepena na licu, rukama i nogama i teške povrede pluća, hitno je transportovan u novosadski Urgentni centar.

Eksplozija gasa dogodila se u jutarnjim časovima, kada su dvojica radnika došla da obave radove na kućnom gasnom priključku u ulici Sutjeska. Kuća, koju su novi vlasnici koji žive preko puta od mesta nezgode tada kupili, bila je prazna i bez stanara. Kako su nove gazde bile odsutne za vreme radova, radnici su se za pomoć obratili prvom komšiji pored.

Informer

-Bilo je strašno da se gleda. Hteo sam da im pomognem, jer im je trebala struja. Gledao sam ih obojicu kako gore u plamenu. Brzo sam otišao da isključim brusilicu iz struje, to je jedino što sam u tom momentu mogao. Kada sam se vratio, neko je već zvao Hitnu pomoć. Slavko se nagutao plina, pluća su mu u teškom stanju-izjavio je tada vremešni starac, Mirko Bajić (80) iz Novih Kozaraca koji je bio u šoku od onoga što je video.

Samo što se oporavio od nesreće u kojoj je jedva izvukao živu glavu, nova tragedija pogodila je porodicu Tucakov. U porodičnoj kući, u lici Nike Tešina broj 16 u Mokrinu, Slavko je u kupatilu pronašao mlađeg sina M.T. (14) bez znakova života.

-Stariji sin B.T. (28) ga je čekao da izađe iz kupatila da bi gledali rukometnu utakmicu. Otišao je da se kupa u subotu oko 20.15 časova. Posle pola sata, negde oko 20.45 h, počeo je da doziva brata, ali se nije javljao. Ja sam u tom momentu spavao, jer smo ceo dan imali svinokolj, pa sam legao da malo odmorim. Potom me je probudio i rekao da se brat ne javlja. Odmah sam ušao u kupatilo. Prizor je bio užasan, video sam paru i potopljenog sina u vodi. Brzo smo ga izvadili iz kade i pozvali Hitnu pomoć. Pokušao sam da ga oživim veštačkim disanjem. Doktori su brzo stigli iz Kikinde, reanimirali su ga sat vremena. Nažalost, nije mu bilo spasa-rekao je Slavko u nedelju slomljen od bola.

Informer

-Voleo je da se kupa, uvek je to dugo trajalo, stalno smo ratovali sa njim oko toga. Stavljao je i mirisne sveće kod kade, govorio je da uživa da se brčka u vodi, ali, eto, uživanje mu je došlo glave-navodi neutešan otac.

Osim Hitne pomoći, na mesto tragedije odmah je došla i kikindska policija, a uviđaj je urađen u prisustvu Višeg javnog tužioca iz Zrenjanina. Uzrok nesreća još nije razjašnjen. Za sada su samo pretpostavke da je dečak preminuo od velike količine plina iz gasnog bojlera.

-Taj bojler imam dvadesetak godina. Sve je regularno i po propisu, nikada nismo imali problem oko plina. Jedino, ako zbog jakog vetra koji je juče duvao, nije bila povećana koncentracija ugljen- monoksida-kaže Slavko.

Telo stradalog M.T. odneto je na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu. Ostaće upamćen kao veliki ljubitelj sporta, posebno tenisa koji je trenirao u Teniskom klubu „Mokrin“. 14 ti rođendan je proslavio 27. oktobra.