16.12.2020.

23:31

Foto:

Hronika

DEVOJČICA ODBILA DA KAŽE KAKO JE PALA KROZ PROZOR! Detalji nesreće u kragujevačkom naselju Stanovo

Devojčica L. B. (12) iz Kragujevca, koja je u nedelju teško povređena kada je pala sa četvrtog sprata dok je kitila jelku u porodičnom stanu, nije više životno ugrožena i oporavlja se od povreda. Sa njom je juče pokušao da razgovara psiholog, međutim L. B. je odbila da mu kaže kako je pala kroz prozor.

U Kliničkom centru Kragujevac, u kom je nakon nesreće smeštena devojčica, kažu da iako je njeno zdravstveno stanje sada stabilno, ona će do daljnjeg biti pod celodnevnim nadzorom lekara.

Zaplakala
 

Kada je psiholog pokušao od L. B. da sazna kako je pala kroz prozor, ona se ućutala i odbila da odgovara na pitanja, zatim se zaplakala
Izvor iz istrage
 

Intenzivna nega
 

- Devojčica je prilikom pada zadobila višestruke povrede. Najteži su prelomi nogu i kuka. Urađeno je snimanje unutrašnjih organa i srećom nisu primećena unutrašnja krvarenja. Dete se uspešno oporavlja, a u narednom periodu biće odlučeno kada će napustiti odeljenje intenzivne nege - rečeno je u KC-u.

U međuvremenu, sa L. B. je, kako nezvanično saznajemo, pokušao da razgovara psiholog, koji je hteo da utvrdi u kakvom se ona psihičkom stanju nalazi.

- Devojčica je odgovarala na pitanja koja joj je psiholog postavljao. Međutim, kada je pokušao od nje da sazna kako je pala kroz prozor, L. B. se ućutala i odbila da odgovara na pitanja, a zatim se i zaplakala. Lekar je potom uspeo da je umiri, pa joj je rekao da će o nezgodi pričati neki drugi dan, i to kada ona bude htela - naveo je naš izvor iz istrage.

Podsetimo, jeziva nesreća se dogodila u nedelju uveče u kragujevačkom naselju Stanovo u Ulici Ljubiše Bogdanovića. U trenutku pada u stanu su bili devojčicini sestra i roditelji, koji su gledali njene ocene u elektronskom školskom dnevniku.

Iako je prva informacija bila da je dete zbog loših ocena samo skočilo kroz prozor, sve ukazuje da je ipak reč o nesrećnom slučaju.

- Pre pada L. B. je došla kući i rekla roditeljima da su njeni nastavnici u petak zaključili ocene za prvo polugodište i da mogu da ih pogledaju u elektronskom dnevniku. Devojčica im je rekla da se ne ljute na nju jer ni ona nije zadovoljna nekim svojim ocenama i da će se potruditi u sledećem polugodištu kako bi popravila ocene - ispričao je Informerov izvor iz istrage.

Šokirani roditelji

Dok su njeni roditelji gledali elektronski dnevnik, L. B. je kitila jelku koja je bila pored otvorenog prozora.

- Dete je postavilo stolicu i popelo se na prste kako bi postavilo ukras na novogodišnje drvo. U tom trenutku izgubila je ravnotežu i pala kroz prozor, koji je bio nakratko otvoren kako bi se stan provetrio. Njeni šokirani roditelji su počeli da viču i dozivaju pomoć, a potom su strčali na ulicu, gde je ležala njihova teško povređena ćerka - rekao je naš sagovornik.

Otac je pomoću jednog komšije odneo ćerku do kola, a zatim ju je odvezao u Klinički centar u Kragujevcu.

Komšija: Zakačila krošnju ili terasu


Reporter Informera juče je razgovarao sa komšijama, koje i dalje ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Bogu hvala pa je mala komšinica preživela tu jezivu nesreću. Verovatno je prilikom pada zakačila neku krošnju drveta ili terasu, što joj je sigurno ublažilo pad. U svoj nesreći dobro je što je pala na mali zemljani deo ispred zgrade, a ne na beton - rekao je jedan komšija.