18.12.2020.

18:21

Foto:

Hronika

DUŠAN JE IZGUBIO ŽIVOT PALEĆI TUĐE SENO: O razlogu zbog kojeg se odlučio na ovaj čin kolaju mnoge priče, NEKI KAŽU IZ REVOLTA?!

- Niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je uzorni poljoprivrednik iz Bočara, u kasnim noćnim satima, tražio na ledini i zbog čega je zapalio bale sa senom. Kako čujem, upao je u rupu  između dve ogromne bale, koje su buktale u vatri i spasa mu nije bilo - kaže stariji meštanin Bočara.

Nekoliko vatrogasnih ekipa iz Novog Bečeja i Novog Miloševa, gasile su ogroman plamen tokom jutra i ranih prepodnevnih sati, tragajući za telom Dušana Škrbića, koji je za sobom ostavio suprugu Jelenu, i dvoje maloletne dece, ćerkicu i sina, kao i dve rođene sestre, od kojih jedna živi u Holandiji, a druga u Bočaru.

Ljut, iz revolta zapalio bale sena

U Bočaru, ali i okolnim selima, kolaju razne priče i nagađanja šta je Dušan u kasnim noćnim satima tražio na ledini koja nije bila njegova. Kažu neki, iz revolta, bio je ljut što na licitaciji nije dobio baš tu ledinu da obrađuje, ali to su za sada sve samo nagađanja i pretpostavke i tek će istraga utvrditi stvarni motiv njegovog dolaska i paljenja ogromnih bala sa senom.

Informer

 

- Pun života, vredan, danonoćno je radio u polju, počeo da zida hangar pored kuće, imao planove.I onda da se desi ovakva tragedija - govori kroz plač komšinica S.Š., uz napomenu da treba imati obzira i razumeti članove porodice, koji nisu želeli ništa da kažu.

Na pitanje zašto je Dušan, tokom noći otišao na ledinu tik uz prugu i zapalio bale sa senom, kao i brojna druga, da li je bio sam ili je imao pomoć još nekoga, odgovor će verovatno dati istraga koja je u toku.

Informer

 

  
Telo poslato na obdukciju 

Prema nezvaničnim informacijama, bliskim policiji u Zrrnjaninu, nešto posle 12 časova, telo nesrećnog Dušana Škrbića pronađeno je i poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.