28.12.2020.

21:43

Foto:

Hronika

ALEKSIĆ JE PRE MOJE SESTRE ZNAO DA SAM UHAPŠEN! Otkrivamo šta je sve Koluvija rekao na suđenju i kako je odbio ponudu da lažno optuži Andreja Vučića!

Predrag Koluvija, uhapšeni vlasnik plantaže marihuane, rekao je u Specijalnom sudu da ga je načelnik policije terao da lažno optuži Andreja Vučića, rođenog brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića!?!
 

Koluvija tvrdi da ga je načelnik operative MUP Dušan Mitić nagovarao da, osim Andreja Vučića, kao narko-bosa lažno označi i biznismena Zvonka Veselinovića, kao i da kaže da je zaradu od trgovine marihuanom davao šefu BIA Bratislavu Gašiću, navodno za "crne državne fondove"!?! Kako je rekao, policajci su mu garantovali da će "sve biti redu" i da ga neće goniti ako pristane da sarađuje i da lažno optuži Vučića, Veselinovića i Gašića!?!


Odbio ponudu
Koluvija, koji je uhapšen u novembru 2019. godine pošto je policija na njegovoj farmi organske hrane u Staroj Pazovi pronašla više od četiri tone marihuane, juče je u sudu ispričao šta se sve desilo prilikom hapšenja.
- Dušan Mitić, načelnik operative u MUP, nudio mi je da sarađujem sa policijom. Tražio je da postanem njihov saradnik i da priznam da sam radio sa Andrejom Vučićem i Zvonkom Veselinovićem. Nisam hteo da pristanem da lažno svedočim protiv Andreja Vučića... - rekao je Koluvija, dodajući da su ga policajci nagovarali i pritiskali da lažno optuži i direktora BIA Bratislava Gašića.


- Pitali su me šta ja petljam sa BIA. Pominjali su direktora BIA i pitali da li ja njemu nosim pare. Potom je u prostoriju ušao i inspektor Slobodan Milenković, a onda su me pitali kako je načelnik beogradskog centra za bezbednost znao za mene i zašto je tražio da razgovara sa mnom. Ubrzo je inspektor Milenković dobio poziv ili poruku, ne mogu da se setim, i šapnuo Dušanu Mitiću, koji je najviše pitanja postavljao, da je tužilac Saša Drecun ispred kancelarije i da treba da idem sa njim...

Kako je Miroslav Aleksić
prvi znao da sam uhapšen

Predrag Koluvija je naglasio i da mu je jako sumnjivo kako je informaciju o njegovom hapšenju prvi dobio bivši narodni poslanik Miroslav Aleksić.
- On je čak i pre moje sestre saznao da sam uhapšen. Jasno je da mi je cela afera montirana, i to politički... - ispričao je Koluvija.

Šta je još rekao Predrag Koluvija pročitajte u sutrašnjem izdanju Informera.

Informer