29.12.2020.

09:58

Foto:

Hronika

ISKASAPIO OCA (70) SEKIROM U DVORIŠTU, PA MIRNO NAZVAO POLICIJU! Detalji stvaričnog zločina u okolini Kruševca!

Posle krvavog pira Dejan se mirno predao policajcima.

Komšije kažu da je zločinu prethodila svađa između oca i sina, ali niko ne zna oko čega su se njih dvojica sukobili.

Motiv ubistva nepoznat

Izvor iz istrage kaže da se ubistvo dogodilo oko osam sati ujutro, u delu dvorišta gde se cepaju drva za ogrev.

- Dejan je sam pozvao policiju i rekao da je ubio oca. Nije mnogo pričao o tome šta je prethodilo zločinu. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i imaće priliku da sve detaljno objasni na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu - rekao je naš izvor.

Informer

Dejan izašao da cepa drva

Prema rečima komšija, Dejan se nedavno doselio u Slatinu i živeo je sam u kući.

- Dan pre zločina, u nedelju, došao mu je otac u posetu. Već iste večeri su se posvađali, ali ne znam zbog čega, čula se samo vika iz Dejanove kuće. U jednom trenutku su se utišali, a Dejan je narednog jutra, nešto pre osam sati, izašao u dvorište da cepa drva. Ubrzo zatim, iz kuće je izašao i Stanislav. Odmah su se posvađali i potukli, a Dejan je u jednom trenutku zgrabio sekiru i više puta udario oca u glavu i gornji deo tela. Nesrećni Stanislav je na mestu ostao mrtav - ispričao nam je komšija.

On dodaje da je Dejan ranije živeo u Beogradu, ali je nakon razvoda, u martu ove godine, došao u Slatinu i kupio kuću.

Bio je ćutljiv 

- Bio je ćutljiv, nije mnogo pričao sa meštanima. Mislili smo da je jednostavno rešio da se skloni iz grada... Celo proleće i leto renovirao je tu kuću. Radio je fasadu, oluke, stolariju. Uložio je mnogo para... Bilo nam je samo čudno što ga mesecima niko nije posećivao - objašnjava meštanin.

Informer

Sin iskasapio sekirom oca

Prema njegovim rečima, Dejan je u retkim trenucima kad bi zastao da porazgovara sa komšijama, otkrio samo nekoliko stvari o sebi.

- Ispričao nam je da je razveden, da mu supruga živi u Beogradu, ali nije pominjao decu. Ne znam da li ih ima. Kazao je da se nedavno zaposlio u jednoj firmi za veleprodaju pića na periferiji Kruševca. Oca smo mu prvi put videli u nedelju, ali samo u prolazu. Samo njih dvojica znaju oko čega su se toliko posvađali da je sve moralo ovako da se završi - rekao je naš sagovornik.