30.12.2020.

09:11

Foto:

Hronika

Žarko izašao na terasu, a nekoliko minuta kasnije, Hitna pomoć ga je vozila u bolnicu: Evo šta se dogodilo usred noći u Beogradu, POLICIJA OTKRILA ŠOK DETALJ

Jutros oko 2.10 časova, za sada nepoznata osoba je u intervalu od 10 minuta aktivirala i bacila  dve eksplozivne naprave u dvorište zgrade. Tom prilikom povređen je Žarko G, koji je na terasu izašao nakon eksplozije prve bombe.

Muškarac je zadobio povrede nogu od gelera nakon detonacije druge bombe i kolima Hitne pomoći je prevezen u bolnicu. U eksploziji je razbijeno nekoliko prozora i oštećena je fasada na zgradi. Policija radi na identifikaciji bombaša i utvrđivanju motiva napada i već ima određena saznanja o opisu napadača. 

Takodje, utvrđuje se motiv napada, a istraga je usmerena u nekoliko pravaca. Jedan od pravaca koji se proverava ukazuje da postoji mogućnost da je napadač bacio bombe u pogrešno dvorište. Naime, u kući u dvorištu koje se graniči sa dvorištem u koje su bačene bombe stanuje nekoliko osoba za koje se zna da su iz tzv. kriminogene sredine i da imaju dosije zbog razlicitih krivičnih dela, među kojima su ubistvo i pokušaj ubistva.