26.01.2021.

07:09

Foto:

Hronika

SRBIJO, NEVIN ČOVEK JE OSUĐEN NA 20 GODINA! Neverovatan slučaj koji bi morao da postane veliki skandal!

Slobodan Sladojević (31) iz Sremske Mitrovice osuđen je na 20 godina zatvora za ubistvo Mladena Ilkića (78) u Vrdniku 2017, i to ni kriv ni dužan! Tokom celog sudskog postupka jasno je pokazano da ima mnoštvo dokaza da je nevin, a nijedan da je kriv. Slobodan je naposletku osuđen samo na osnovu iskaza njegove ljubavnice Snežane Ilkić (33), iako je ona tu izjavu kasnije i povukla?!?

Čami u Novoj skeli

Da sve bude još strašnije, Vrhovni kasacioni sud nije ni razmatrao žalbu Sladojevićevih advokata, jer je podneta s četiri dana zakašnjenja! Tako je propuštena još jedna prilika da se pravda zadovolji i da se suđenje Sladojeviću ponovi, pa su veliki izgledi da će on najbolje godine svog života provesti u zatvoru Nova skela. Osim ako neko u nadležnim pravosudnim institucijama ne uzme stvar u svoje ruke i ispravi ovu ogromnu nepravdu!

Informer

Slobodan Sladojević

Slobodanov advokat Milan Andonović potvrdio nam je juče da je odbijena žalba koju su on i njegov kolega podneli 30. septembra 2020.

- Video sam to na sajtu suda, ali odluku još nisam dobio. U suštini, u celom slučaju sporan je policijski zapisnik o saslušanju Snežane Ilkić, jer je na sudu prihvaćen kao zakonit dokaz, iako je Vrhovni kasacioni sud takve zapisnike uvek tretirao kao nezakonite. Sada nam samo ostaje da podnesemo Ustavnu žalbu, a posle toga jedino možemo da se obratimo Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu - kazao je Andonović.

Informer

Mesto ubistva u Vrdniku

Podsetimo, Slobodan je osuđen za ubistvo Snežaninog rođaka Mladena Ilkića u Vrdniku, u noći između 5. i 6. aprila 2017. godine. Kako nam je ranije objasnio, on je pre zločina raskinuo vanbračnu vezu sa Snežanom, ali joj je ostao dužan nešto novca. Tada nije ni slutio da će mu se ona zbog toga surovo osvetiti.

Informer

Snežana Ilikić

- Ubrzo posle Mladenovog ubistva Snežana je uhapšena kao saučesnik u tom zločinu. Ona je tada u policiji ispričala da je kobne noći, oko pola sata iza ponoći, čuvala stražu ispred Mladenove kuće, a da sam ga ja, navodno, vezao, ubio i opljačkao! Kad su policajci došli po mene, nisam mogao da verujem šta me je snašlo - kazao je tada Sladojević.

Činjenice koje dokazuju Slobodanovu nevinost

* Mladen Ilkić je, prema prvoj Snežaninoj izjavi, ubijen u Vrdniku u noći između 5. i 6. aprila 2017, pola sata iza ponoći, ali Sladojević je tada bio na poslu obezbeđenja jedne proslave u Sremskoj Mitrovici, gde su ga sigurnosne kamere snimale sve do 00:41, kad je završio posao
* Veštačenjem Sladojevićevog telefona pokazalo je da on kobne noći nije napuštao Sremsku Mitrovicu
* Njegov auto nije snimila nijedna kamera na putu od Sremske Mitrovice do Vrdnika
* Nema Sladojevićevih bioloških tragova i otisaka u kući ubijenog
* Na mestu zločina pronađen je nepoznati mešoviti muški DNK, i to na kanapu kojim je vezan ubijeni Mladen Ilkić, a koji nije Slobodanov
* Sladojevićeva supruga i majka svedočile su da se on kobne noći vratio sa posla oko jedan sat iza ponoći i da je ubrzo legao da spava
* Snežana Ilkić je priznala da je lagala u prvom iskazu, u kom je optužila bivšeg ljubavnika, ali je na sudu i pored toga korišćen samo taj sporni iskaz

Pošto protiv njega nije bilo nikakvih dokaza, a imao je i čvrst alibi, Slobodan je bio uveren da će biti oslobođen na sudu, ali grdno se prevario. Sudijama nije bilo bitno što je u vreme zločina snimljen na radnom mestu kako radi kao obezbeđenje u jednom klubu u Sremskoj Mitrovici, ni to što je veštačenje telefona pokazalo da nije napuštao taj grad. Sudije nisu marile ni za to što na mestu zločina nije pronađen nijedan Slobodanov biološki trag, iako jeste DNK nekog nepoznatog muškarca.

Informer

Ubijeni Mladen ilikić

Da sve bude još šokantnije, Snežana je kasnije u sudu priznala da je lažno optužila Slobodana, ali sud je, od svih dokaza, verovao samo u njenu prvu izjavu i poslao je Sladojevića na robiju. Snežani je, pritom, kazna posle žalbe na prvostepenu presudu smanjena sa deset na pet godina, a Slobodanu je potvrđena robija od 20 godina!

Sklona laganju

Osim toga, na suđenju se moglo čuti da je ubistvo Mladena Ilkića "savršen zločin", jer nema nijednog traga niti čvrstog dokaza. Zato je sud, kako se navodi u presudi, "morao da poveruje Snežani", uprkos činjenici da je i njeno psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je ona sklona laganju?!? Na sve to, čak su i inspektori koji su istraživali Ilkićevo ubistvo, prema nezvaničnim saznanjima Informera, kasnije zaključili da Sladojević ipak nije ubio i opljačkao starca.
Snežana i dalje neće da otkrije pravog ubicu, a jedini trag koji vodi do pravog zločinca jeste nepoznati muški DNK nađen na kanapu kojim je bio vezan nesrećni Ilkić.