14.01.2021.

10:16

Foto:

Hronika

UBICA NAVIJAČA MOLI DA BUDE UZRUČEN SRBIJI: Za Stefanom Stefanovićem tragao je i Interpol, SUD BiH DONEO ODLUKU

Stefanu Stefanoviću (28), koji je pre dva dana uhapšen u Banjaluci, a za kojim je Interpol tragao zbog teškog ubistva navijača Vojvodine, Milana Pribakovića, određen je ekstradicioni pritvor.

- Pritvor po ovom rešenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda BiH, a najduže šest meseci, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 11.01.2021. godine do 11.07.2021. godine - rečeno je za Telegraf u sudu BiH.

Kako saznajemo, na ročištu održanom u sredu Stefanović se izjasnio da u Srbiju želi biti izručen u pojednostavljenom postupku.

Stefanović je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Pribakovića, a sada se tereti i zbog krivičnog dela nezakonita proizvodnja, posedovanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksploziva u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti

Podsećamo, banjalučka policija u akciji "Logan" uhapsila je u utorak, a zajedno sa njim uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđe, a sumnja se da su bili umešani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela.

Informer

 

Ona kaže da je u okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio begunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - istakla je Mučibabić.

Informer

Stefan Stefanović
Ubijen u noćnom klubu

Milan Pribaković (29) upucan je oko 6 sati ujutru u novosadskom hotelu "Park". Bio je navijač Vojvodine. U istoj pucnjavi, drugi muškarac (31) ranjen je u stopalo.

Ekipa hitne pomoći pokušala je da reanimira Pribakovića, ali bezuspešno.

Ranjeni R.S. u pucnjavi prevezen je u Urgentni centar, a zatim je pušten kući nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru.

Stefanović je u odsustvu pre tri meseca osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina.