20.01.2021.

21:33

Foto:

Hronika

POLICIJI SE JAVILO JOŠ 20 MIKINIH ŽRTAVA! Monstruozni zločin u beogradskoj školi glume poprima sve šire razmere, STRAHUJE SE DA BI BROJKE MOGLE BITI VEĆE

Beogradskoj policiji u prethodna tri dana javilo se više od 20 devojaka koje je čuveni profesor glume Miroslav Mika Aleksić (69) silovao i se**ualno zlostavljao u svojoj školi, saznaje Informer!
Nakon što je glumica Milena Radulović u subotu javno optužila Aleksića za silovanje koje se desilo 2012. godine, kada je bila maloletna, i brojne
druge učenice "profesora-monstruma" ohrabrile su se i odlučile da ga prijave!

Za 35 godina, koliko je Aleksićeva škola "Stvar srca" radila u centru Beograda, kroz nju je prošlo više od 3.000 dece, a policijski eksperti procenjuju da je za to vreme zlostavljano više stotina devojčica!

Strah ili sramota

Izvori iz istrage kažu da je iživljavanje nad decom u Aleksićevoj školi glume, po svemu sudeći, trajalo decenijama, a gotovo sve zlostavljane devojke su donedavno ćutale od straha ili od sramote.
- Aleksić je imao veoma perfidne metode manipulacije učenicima. On im je konstantnim uvredama uništavao samopouzdanje i uterivao im je strah u kosti. Istovremeno, nikada nije dozvolio nijednom roditelju pristup časovima kako oni slučajno ne bi mogli da posumnjaju da se u školi dešava nešto strašno... Povrh svega, Aleksić je uživao ogroman ugled u svetu filma i glume i devojke iz straha nisu smele ni da pisnu o strašnoj seksualnoj torturi koja se dešavala iza zatvorenih vrata Mikine kancelarije - objašnjava naš izvor.

Aleksić je u subotu uhapšen, i do ponedeljka, kad je izveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, protiv njega je podneto ukupno osam krivičnih prijava za silovanje i još sedam za nedozvoljene polne radnje.
- Kad je ceo slučaj dospeo u javnost, roditelji Mikinih bivših učenica, među kojima je mnogo poznatih ličnosti, počeli su da ispituju decu da li su i ona doživela neku torturu. Jedna po jedna devojka počela je da priznaje roditeljima šta im je Aleksić radio, pa su u policiju bukvalno iz sata u sat počele da stižu nove prijave. Ako se ovako nastavi, broj krivičnih prijava protiv Aleksića će se možda meriti i stotinama. Ukoliko bude osuđen, preti mu do 15 godina zatvora - kaže naš sagovornik.

Informer

Terete ga izjave, ali i materijalni dokazi

Tužilaštvo će u postupku protiv Miroslava Mike Aleksića koristiti izjave zlostavljanih devojaka, ali prema ekskluzivnim saznanjima našeg lista, postoje i čvrsti materijalni dokazi koji nedvosmisleno terete čuvenog profesora glume.
- Zlostavljane devojke su do detalja opisale svu torturu koju su trpele u Aleksićevoj kancelariji, ali postoje i izvesni materijalni dokazi protiv njega. Ipak, u ovoj fazi istrage ne možemo otkrivati šta je u pitanju - ostao je zagonetan naš izvor.

Inače, kako saznajemo, Aleksić je tokom saslušanja u policiji izbegavao da priča o prijavama bivših učenica i u više navrata pokušavao je da skrene temu.
- Policajci su stekli utisak da je Aleksić veoma inteligentna osoba i manipulator. Kad je u ponedeljak doveden pred tužioca, ponašao se kao da je šokiran hapšenjem. Negirao je sve optužbe bivših učenica, glumeći da je u čudu što ga one optužuju za navodno silovanje posle toliko godina... - rekao je naš izvor.

Posle saslušanja u tužilaštvu, Miroslavu Aleksiću je određen pritvor do 30 dana i prebačen je u beogradski Okružni zatvor (CZ). Tamo je, zbog epidemije korone, preventivno smešten u karantin na 14 dana, što je standardna procedura prilikom prijema novih pritvorenika. Upućen je i na lekarski pregled, a prema nezvaničnim saznanjima, nije se žalio doktoru na neke ozbiljnije zdravstvene probleme. Nakon isteka dvonedeljnog karantina biće upućen u grupnu ćeliju.

Informer

Psiholog: Reč je o seksualnom psihopati

Radomir Čolaković, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kazao je da ceo slučaj treba temeljno ispitati.
- Ako je Miroslav Aleksić zaista to radio učenicama, jasno je kao dan da je reč o seksualnom psihopati. To je jedna devijacija, strukturni poremećaj, u seksualnoj i emocionalnoj sferi. Sve je radio planski i očigledno je bio uračunljiv - objašnjava Čolaković.