28.01.2021.

12:33

Foto:

Hronika

MILION EVRA DAVALI ZA LIKVIDACIJU VELJE NEVOLJE?! Oglasila se crnogorska policija i otkrila detalje drame na aerodromu

Jedna osoba je, kako tvrdi on, trebalo 22. januara da bude ubijena u Podgorici, a dve na Aerodromu u Tivtu. Prema planu ubistva u Podgorici, ono je trebalo da bude izvršeno a aktiviranjem eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu.

- Ovde se radi o istoj kriminalnoj organizaciji, a za pojedina krivična dela prema do sada prikupljenim dokazima, do granice osnovane sumnje je utvrđeno da su neposredni izvršioci, odnosno ova kriminalna organizacija trebala da dobije i to za delo u Tivtu između 700.000 i 1.300.000 evra, a za delo koje je planirano u Podgorici 500.000 evra dok je za djelo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 eura i to samo neposrednim izvršiocima -  rekao je Čađenović.

Tužilac Čađenović je kazao da realizacija jednog kriminalnog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog dela.

Informer

Likvidacije sprečene u zadnji čas

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T.H. M.M. i I.D. Eksploziv je pronađen u vozilu M.M.

Ova grupa je nameravala da izvrši likvidaciju u Baru.

On je kazao da je delovanjem službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i CB Budva sprečeno je ubistvo Lj.M. koje je trebalo da se dogodi u Budvi 21, odnosno 22. januara ove godine.

Tom prilikom uhapšeni su S.S. i I.L. zbog sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo ubistvo u pokušaju.

Radovanu Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se osumnjiče da su pripremali ubistvo Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, određen je pritvor 25. januara. Kod sudije za istragu su saslušani Goran Marković, Stanišić i Jovanović.