30.01.2021.

13:48

Foto:

Hronika

U VELJU HTELI DA PUCAJU DOK ČEKIRA KARTU?! Kako je crnogorska policija sprečila likvidaciju za koju je bilo dato 1,3 MILIONA EVRA

Privođenje je usledilo nakon što su u javnost danima plasirane informacije da je na njega spreman atentat i to dok je boravio u Crnoj Gori, u poseti Radoju Zviceru, članu kavačkog klana.

O svemu ovome oglasilo se i crnogorsko tužilaštvo koje je potrvdilo da je policija osujetila plan za likvidaciju, i to ne samo Velje Nevolje, već i njegovog druga, ali i Slobodana Kašćelana.

Detaljan plan
Tužilac je pojasnio da pripadnici kriminalne organizacija nameravali da likvidiraju i Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a plan je bio da u njih pucaju dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu. 


SDT, saopštili su, veruje da je kriminalno udruženje koje stoji iza svega  još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice. Organizator grupe bila je i još jedna neidentifikovana osoba, koja je kriptovanim porukama slala uputstva Stanišiću u Tivtu.

“Kod M. G. i J. M. smo pronašli dva pištolja, više desetina komada municije, pancirni prsluk i druga sredstva koja su bila namenjena za izvršenje krivičnog dela na Aerodromu u Tivtu. Pronađeno je i putničko vozilo, koje je bilo namenjeno za dolazak izvršilaca krivičnog dela na Aerodrom Tivat i bekstvo nakon izvršenog dela. Utvrđeno je do granice osnovane sumnje da im je logistiku u izvršenju pružao S. R. a komunikaciju su ostvarivali preko kriptovanih mobilnih telefona”, saopštio je juče Čađenović.

-Za pojedina krivična dela prema do sada prikupljenim dokazima, do granice osnovane sumnje je utvrđeno da su neposredni izvršioci, odnosno ova kriminalna organizacija trebala da dobije i to za delo u Tivtu između 700.000 i 1.300.000 evra -  rekao je Čađenović.

Informer

Sedmoro ljudi privedeno je juče na aerodromu


Podsetimo, Velja Nevolja i Marko Miljković bili su u poseti Radoju Zviceru (39), vođi "kavačkog klana", a policija je, dok ih je pratila, otkrila plan za likvidaciju.
Kako tvrde izvori iz crnogorskih službi bezbednosti za tamošnje medije, Belivuk i njegov prijatelj Marko Miljković iz Beograda bili su pod konstantnom pratnjom otkad su stupili na tlo Crne Gore 19. januara.

Praćeni u Kotoru

- Njih dvojica su se tog dana u Kotoru našli sa Zvicerom i krenuli su autom ka njegovoj kući kad ih je zaustavila policija. Posle kraćeg informativnog razgovora su pušteni, ali su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i dalje pratili njihovo kretanje i komunikaciju. Na taj način se i saznalo da Belivuka prate i pripadnici suparničkog "škaljarskog klana", koji je pripremao Veljino ubistvo - preneli su crnogorski portali.


Brzom reakcijom, bezbednosne službe su otkrile i ko su osobe koje su pripremale likvidaciju i oni su uhapšeni u blizini tivatskog aerodroma.