03.02.2021.

23:00

Foto:

Hronika

DRUGU SMRSKAO GLAVU POSLE PIJANKE I SVAĐE, a onda garderobom obrisao krv sa poda, otišao kući i LEGAO DA SPAVA!

Saša S. iz sela Prilepac kod Vlasotinca uhapšen je juče zbog sumnje da je nasmrt pretukao prijatelja Slađana S. (43) u tom mestu. Saša i njegov prijatelj su se još prekjuče našli u napuštenoj kući u kojoj je ranije živeo Slađanov ujak, gde su celo veče pili. U jednom trenutku izbila je svađa i Saša je nekim tupim predmetom smrskao glavu Slađanu, a zatim je pobegao kući.
Telo je tek sutradan našao Slađanov otac, koji je pozvao policiju i Saša je ubrzo priveden.

Motiv nepoznat

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Slađan i Saša su bili veoma bliski i često su se družili. Za sada nije poznat motiv stravičnog zločina.
- Oni su se našli u ponedeljak oko 21.30 i otišli su u kuću Slađanovog ujaka. Tamo je verovatno alkohol kumovao svađi, koja je prerasla u stravičan zločin. Pošto je Saša bio fizički jači od Slađana, lako ga je savladao i pretukao, pri čemu mu je naneo smrtonosne povrede po glavi. Saša je, kad je shvatio da je Slađan mrtav, počeo delovima garderobe da briše krv s poda, nevešto pokušavajući da prikrije tragove zločina, kako bi sve izgledalo kao da je Slađan slučajno pao i poginuo. Zatim je otišao kući, gde je bacio krvavu garderobu u korpu za pranje veša i legao da spava - rekao je naš izvor.

Sutradan ujutro Slađanov otac se zabrinuo što mu se sin cele noći nije vratio kući, pa je počeo da ga traži. Raspitivao se po selu i kod prijatelja, pa je oko podneva otišao do kuće Slađanovog ujaka, jer je znao da je njegov sin povremeno išao tamo da pije s prijateljima. U toj kući zatekao je sina mrtvog na podu, sa smrskanom lobanjom, i odmah je pozvao policiju.
- Inspektori su brzo saznali da je Slađan prethodno veče proveo sa Sašom i otišli su kod njega. Saša je najpre tvrdio da ne zna šta se desilo s njegovim prijateljem, ali je u njegovoj kući nađena krvava garderoba, zbog čega je odmah priveden. O svemu je obavešteno tužilaštvo, koje je naložilo da se Saši odredi zadržavanje do 48 sati - kazao je naš izvor.

Uskoro na saslušanju

Prema njegovim rečima, Saša će u zakonskom roku biti izveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Leskovcu, gde će imati prilike da objasni šta se tačno desilo kobne večeri u kući Slađanovog ujaka.
On se za sada tereti za ubistvo, za šta mu preti od pet do 15 godina zatvora.