09.02.2021.

07:45

Foto:

Hronika

BIA OZVUČILA STAN VELJE NEVOLJE, SNIMCI RAZOTKRILI POLICAJCE Na dan hapšenja ušli su u stan i uradili NEVEROVATNU STVAR

Kako kaže izvor dobro upoznat sa slučajem, oni su došli pod izgovorom da će pretresti stan vođe navijačke grupe "Principi", koji je sa saradnikom Markom Miljkovićem i još 19 članova bande uhapšen prošle nedelje u velikoj policijskoj akciji, zapravo uklanjali dokaze.

- Međutim, operativci MUP-a nisu znali da je BIA ozvučila stan. Preslušavanjem audio snimaka utvrđeno je da su pokušali da prikriju dokaze - kaže izvor.

Kako saznajemo, tri puta su preslušani snimci razgovora dvojice policajaca.

Potom je utvrđeno da su se, da bi pretres delovao uverljivije, pomerili nameštaj u stanu, prethodno uklonivši sve dokaze.

Informer

Snimci otkrili pomagače

Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, P. L. i B. V. su odredili zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Ranije je Bogdan Pušić iz Uprave kriminalističke policije rekao da se čulo kako su se policajci dogovarali da pomognu uhapšenom.

- To su bili aktivni policajci u pretresu i taj preteres su odradili kako ne treba, tako da je ponovo izvršen pretres i nađeno je oružje - istakao je Pušić.