11.02.2021.

15:43

Foto:

Hronika

OPLJAČKAN NOVINAR MOMČILO VELJKOVIĆ! Stvari razbacane po blatu, iz automobila odnet samo laptop?!

Auto je bio parkiran ispred dvorišta porodične kuće, a zanimljivo je da nije obijen, već je prethodno dekodirana brava.

- Ujutru sam primetio da je iz ladice auta, torbe i prtljažnika, izvađeno sve što se unutra nalazilo – dokumenta auta, rokovnici, baterije za diktafon, više USB-a, kao i diktafon i beležnica, koje sam našao bačene u blatu pored auta. … Čudno mi je da je odnet samo laptop, iako i diktafon ima neku vrednost za lopove – rekao je Veljković.

Informer

 

On je odmah pozvao policiju, koja je došla i napravila uviđaj. Moguće da su se zbog kiše i snega
koji su padali preko noći, neki tragovi izgubili. Veljković radi kao dopisnik za neke centralne medije i za lokalne portale, pa sumnja da to može da bude osnovni razlog ove pljačke.

Veljkovišć ističe kako sumnja da ga je neko ovim opomenuo za ono što je pisao, ili ga opominje ako se sprema nešto uskoro da napiše.

- Pratim društveno-politička zbivanja, ali i poštujem pravilo druge strane, tako da ne znam ko bi tu mogao da bude ljut ili osvetoljubiv – rekao je Veljković. On se nada da je ovo delo nekog kradljivca, a ne opomena zbog novinarskog rada, jer bi to bila daleko ozbiljnija stvar.

Informer

 

I njegov pokojni brat, poznati novinar Mile Veljković, u dvorištu je našao bombu koja je, iako nije eksplodirala, bila dovoljno rečita poruka, pa je moguće da se i ovde radi o nekom upozorenju.

Ipak nadamo se da će nepristrasna istraga ovog incidenta ubrzo otkriti šta je u pitanju.