16.02.2021.

10:38

Foto:

Hronika

DIJANA TRAŽILA DA SE POLICAJCI IZVINJAVAJU VELJI NEVOLJI?! Otkrivamo kako je bivša sekretarka u MUP JEDNIM POZIVOM SPASILA BELIVUKA I MILJKOVIĆA NAKON HAPŠENJA 2019.

Prema rečima naših izvora, Velju Nevolju je, osim Milačića, direktno štitilo još nekoliko najviših policijskih funkcionera, a među njima je bila i Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP.

- Belivuk i njegov prvi saradnik Marko Miljković Mare jedanput su, 2019. godine, zaustavljeni prilikom redovne kontrole Interventne brigade. Kolege su ih pretresle i pronašli su u automobilu nelegalno oružje i lažne policijske značke. Belivuk i Miljković su tada uhapšeni i sprovedeni u tužilaštvo... Međutim, Dijana Hrkalović je lično pozvala policajce i zahtevala da se Belivuk i Miljković odmah puste. Čak je tražila i da im se policajci koji su ih hapsili lično izvine! Mafijaši su se tako odmah našli na slobodi, a pošteni policajci su ostali poniženi kao nikad u životu - ispričao nam je naš izvor.

Nabrajajući razne primere podrške koju je Belivuk uživao u vrhu MUP, naš izvor ističe i primer asfaltiranja puta do mafijaške "kuće smrti" u Ritopeku, koja je, kako je utvrđeno, služila za brutalna mučenja i zverska ubistva žrtava mafijaša!

Informer

Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković pušteni su odmah nakon hapšenja

- Kada je Belivuk kupio tu kuću u Ritopeku, put do nje nije bio asfaltiran. On se tada požalio jednom visokom policijskom funkcioneru, koji je odmah intervenisao u opštini Grocka, pa je put do Veljine kuće ekspresno i preko reda asfaltiran, za šta su plaćeni miliona evra iz budžeta! - kazao je naš sagovornik.

Ko je Dijana Hrkalović

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović poslednjih meseci je u centru pažnje pošto su mediji preneli kako je i ona bila među 50 ljudi koji su saslušani u istrazi tajnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.
Dijana Hrkalović (34) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a radni vek je započela u BIA, gde je bila do 2014. godine radeći na operativnim poslovima. Potom je prešla u MUP, kao zamenik šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.
Od 2015. do 2017. obavljala je poslove sekretara Uprave kriminalističke policije, nakon čega je postala državni sekretar u MUP. Na toj funkciji je bila do maja 2019, kada je MUP kratko saopštio da ona "nije više državni sekretar zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu". Te druge obaveze su ostale nepoznate javnosti.
Mediji su je dovodili u vezu sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem i ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, kom je Veljko Belivuk bio najbliži saradnik.

Pohapšena grupa

Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", kao i Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se, za sada, za tri ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge. Sumnja se, međutim, da je Belivukova banda likvidirala mnogo više ljudi. Mučenja i egzekucije su se, kako je pokazala istraga, dešavali u "bunkeru" na stadionu Partizana, zatim u kući u Ritopeku i u još nekoliko "štekova" širom Srbije. Tela žrtava su sečena na komade, a potom su rastvarana u kiselini, spaljivana i zakopavana ili bacana u Dunav.