19.02.2021.

23:00

Foto:

Hronika

MILOV TUŽILAC ŠTITIO Velju u Crnoj Gori, pa sad optužuje Srbiju?!

Sad, međutim, pokušava da se "opere", tako što brutalnim lažima i spinovanjem činjenica optužuje Srbiju!

Katnić je, naime, optužio srpske bezbednosne službe da su krajem januara poslale Veljka Belivuka u Crnu Goru da bi on tamo bio ubijen?!? Međutim, prećutao je nepobitnu činjenicu da je Belivuk u Crnoj Gori bio gost Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana", koji uživa potpunu zaštitu u vrhu crnogorske vlasti. Osim toga, Belivuk je sve vreme boravka u toj zemlji imao snažnu policijsku zaštitu i više kontakata sa crnogorskim bezbednosnim službama.
- Ako su u Srbiji imali dokaze da je Belivuk šef kriminalne grupe, zašto je on prošao kao serdar Šćepan preko beogradskog aerodroma? Zašto je došao u Crnu Goru? Zato da bi ovde bio ubijen, je li? Pa dokad oni misle to? - upitao je Katnić, pokušavajući da izbegne odgovor na pitanje zašto je štitio Belivuka i omogućio mu sumnjive kontakte s bezbednjacima.

Katnićevu optužbu da je Srbija htela da se "otarasi" Belivuka u Crnoj Gori, inače, i sam sled događaja demantuje. Srpska policija je, naime, pratila Velju i njegovu bandu mesecima pre nego što je on otputovao u Crnu Goru i istraga protiv njega već je bila na samom kraju, pa je on uhapšen samo pet dana po povratku u Srbiju.

Ubrzo zatim, Andrija Mandić, jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta, otkrio je da je pravi šef Veljka Belivuka u Crnoj Gori, i da je to Katnićev najbliži saradnik i policijski funkcioner Zoran Lazović!
- U vreme nove vlasti, izvesni Belivuk, Velja Nevolja, dolazi u Crnu Goru i niko ga ne pretresa. Velja Nevolja, vođa kriminalne bande čiji je šef u Crnoj Gori, a nalazi se na mestu pomoćnika direktora Uprave policije, biva čuvan i štićen na ovim prostorima, a u Nikšiću je obezbeđivao glasove za DPS - rekao je Mandić.