24.02.2021.

15:48

Foto:

Hronika

UHAPŠENA "CRKVENA" BANDA! Po srpskim crkvama činili zulum, krali novac od priloga, IZ BUTIKA OTIMALI NOVČANIKE

Takođe policija će po nalogu Višeg javnog Tužilaštva u Nišu podneti i krivičnu prijavu protiv maloletnog lica starog 16 godina, zbog osnova sumnje da je počinilo isto krivično delo teške krađe pravoslavnih hramova.

Uhapšen lica T.N. (25) iz Surdulice, dve žene S.M.(22) i A.D. (42) kao i šesnajstogodišnjak iz Aleksinca terete se da su tokom janura i februara meseca ove godine ušli u crkve na području Zaječara, Knjaževca, Boljevca, Niša, Niške Banje kao i okoline Doljevca iz kojih su krali novac
od priloga vernika.

Njih četvoro su osumnjilčeni da su pokušali da obiju kutiju sa novčanim prilozima u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i u manastiru Sveti Nikola u Kuršumliji.

Takođe su od prodavačica butika u Nišu krali novčanike sa novcem i ličnim dokumentima, pa će i u ovom slučaju protiv njih po nalogu Osnovnog javnog Tužilaštva u Nišu bti podnete krivične prijave za počinjena dva krivična dela krađe.

Ista grupa je takođe osumnjičena da su iz parkiranog automobila ženi u Nišu ukrali mobilni telefon.

Osumnjičenima T.N . S.M. i A.D. je određena mera zadržavaja do 48 sati i oni će uz krvične prijave biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog Tužlastva u Zaječaru.