25.02.2021.

17:05

Foto:

Hronika

INSPEKCIJA ZATVORILA GRADILIŠTE ONI NASTAVILI RADOVE! Investitori kažnjeni sa po 400.000 i kućnim zatvorom

Naime, tužilaštvo je postupajući po dve krivične prijave Gradske građevinske inspekcije zbog izvršenja krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a KZ odredilo zadržavanje za osumnjičene J.T. i K.N., koji su, nakon što je inspekcija zatvorila ova gradilišta, odnosno donela Rešenje o zatvaranju gradilišta i obustavi daljih radova i postavila službeni znak – „traku“ zatvoreno gradilište, nastavili izvođenje radova i to u odnosu na J.T. koji je investitor na izgradnji objekta u ul. Sazonova br. 21 i u odnosu na K.N. koji je investitor na dogradnji zgrade u ul. Braće Nedić br. 10.

Osumnjičeni J.T. i K.N. su dana 25.02.2021. godine saslušani pred zamenikom javnog tužioca i priznali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret.

Tužilaštvo je zatim zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a st. 3 u vezi st. 1 KZ sa okr. J.T. kojim je predviđeno da sud okrivljenom za izvršeno krivično delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci, koju će osuđeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje i novčanu kaznu u iznosu od 400.000,00 dinara, dok je sa K.N. zaključen Sporazum o priznanju krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a st. 3 u vezi st. 1 KZ kojim je predviđeno da sud okrivljenom za izvršeno krivično delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od 12 meseci, koju će osuđeni izdržavati u prostorijama u kojima boravi i novčanu kaznu u iznosu od 400.000,00 dinara, koji sporazumi su zatim prosleđeni Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

UHAPŠEN INVESTITOR ZBOG NEPOŠTOVANJA ZABRANE RADOVA! Svako odstupanje od pravilnosti biće sankcionisano!