26.02.2021.

12:02

Foto:

Hronika

POTRESNE SCENE NA SUĐENJU ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Majka prvi put gledala snimke kako su joj sina NASMRT PRETUKLI

- Stefanova majka prvi put je danas smogla snage da prisustvuje pregledanju snimaka sa mesta tragičnog događaja, prošli put to nije mogla, izašla je sa suđenja. Teško je to podnela, kao i svi mi, koji smo se psihički spremali da po drugi put gledamo batinanje našeg Stefana…

Teško nam je, ali moramo da izdržimo sve, prisustvujemo suđenju u nadi da će pravda koliko-toliko biti zadovoljena – prokomentarisala je Javorka Marković, tetka ubijenog Stefana.

Jedan, od dva svedoka, koji su danas saslušani, delimično su priznali učešće u tuči.

- Danas je usledio izjašnjavanje dva preostala svedoka, a jedan od njih, P.S. je na neki način priznao samo učešće u batinjanu Stefana Filiću, priznao je da je zadao par udaraca, ali se nije jasno izjasnio kome je zadao te udarce. Snimci su upućeni Nacionalnom kriminalističko- tehničkom centru MUP-a Srbije na dalju forenziku, nalaz bi trebalo da pruži detaljno razjašnjenje o svim učesnicima kritičnog događaja i njihovim ulogama tom prilikom – rekao je nakon suđenja pravni zastupnik porodice Filić, Borko Petković

Informer

Pred sudom u Smederevu

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 13. april, s tim da postoji mogućnost da zbog obimnosti posla koji ima Nacionalni centar, ako u tom roku ne završe neophodne analize, dođe i do pomeranja.

U nastavku suđenja sledi izjašnjavanje veštaka sudske midicine i veštačenje obdukcionog nalaza, kada bi trebalo da bude utvrđen i tačan uzrok smrti pretučenog Stefana Filića.

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi, od povreda koje su mu 2. februara ispred diskoteteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga. Posle zadobijenih udaraca pao je na pločnik, a Nikola Bojović ga je tada šutnuo u glavu.

Prvobitno, dvojica optuženih privedeni su osnovnom javnom tužiocu, ali je nakaon smrti Stefana Filića slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a protiv njih podneta optužnica za teško ubistvo.