25.03.2021.

12:47

Foto:

Hronika

USKORO REKONSTRUKCIJA ZLOČINA U istrazi likvidacije u Belvilu saslušan 21 svedok, čekaju se nalazi veštačenja

Saslušan je ukupno 21 svedok, uključujući i članove Mirkovićeve porodice, a obavljena su i brojna veštačenja.
Za Mirkovićevo ubistvo terete se Lazar T. (22) iz Beograda, Filip I. (29) sa Cetinja, Dušan K. (32) i Ivan. N. (39) iz Nikšića i Bojan K. (37) iz Beograda. 
- Trenutno se čeka medicinsko-balističko veštačenje i vremensko-prostorna analiza događaja, a u narednom periodu biće urađena i rekonstrukcija ubistva - rekao je izvor iz istrage.


Podsetimo, Bojan Mirković je 12. novembra parkirao automobil BMW u podzemnoj garaži zgrade i pešice krenuo ka prodavnici. Tada je opazio Lazara T., koji je počeo da trči za njim i da puca.

Informer

Mirković ubijen dok se vraćao iz prodavnice

Mirković je pokušao da pobegne bežeći natrag u garažu i krenuo je prema liftu, ali ga je ubica tu sustigao i izrešetao u glavu i telo. Zločin su snimile nadzorne kamere iz garaže.
Nakon ubistva, Lazar je pobegao električnim biciklom.


Međutim, policija ga je ubrzo identifikovala i uhapsila je sve koji su učestvovali u praćenju i likvidaciji Bojana Mirkovića.
- Lazar T. označen je kao direktni ubica, Filip I. bio je zadužen za pripremu bekstva, dok se Dušan K. tereti da je telefonom javljao Lazaru T. tačnu Mirkovićevu lokaciju. Ostali osumnjičeni su pružali logističku podršku - rekao je naš izvor.
Inače, Mirković je, prema pisanju medija, bio blizak "škaljarskom klanu" i ubijenom članu pljačkaške bande "Pink panter" Aleksandru Šarcu, koji je ubijen mesec dana pre Bojana u TC "Ušće".