07.04.2021.

16:21

Foto:

Hronika

BOMBAŠ ZEMUNAC OSTAJE U PRITVORU! Uhvaćen sa kilogramom eksploziva i detonatorom, MOŽE DA PONOVI (NE)DELO?!

Pritvor mu je određen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, precizirala je portparolka suda Jelena Ostojin.

Protiv Ðorđa M. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, kažu u ovom tužilaštvu.

Naredbom o sprovodenju istrage njemu se stavlja na teret da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose, ukazuju u tužilaštvu.

Dodaju da će u nastavku istrage prikupiti sve dokaze i sprovesti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke.

Policija je pre dva dana u rancu na Detelinari pronašla pomenuti eksploziv.

Pokušao da "minira" bivšeg policajca Dalibora Bogdanovića Boću
 

Lokalni mediji su preneli da je Ð.M. kako se sumnja, pokušao da postavi eksploziv u zgradu bivšeg policajca Dalibora Bogdanovića Boće u Ulici Janka Cmelika 13.

Na internetu se takođe, navodno pojavio snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako unosi ranac sa eksplozivom u ulaz koji je otključan.

Pomenuti policajac je više puta bio meta napada, preneli su lokalni mediji.