25.04.2021.

13:21

Foto:

Hronika

POTERA ZA DVOJICOM ODBEGLIH ZATVORENIKA JOŠ UVEK TRAJE! Advokat osuđenog na četiri godine u kontaktu sa odbeglim klijentom, oglasio se i ministar Vulin

Prema navodima advokata, učinili su to iz revolta jer ih je sudija Višeg suda osudio na drakonske kazne.

Bekstvo je izvršeno na taj način što su napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz tako napravljen otvor pobegli iz prostorija zatvora.

Advokat Staniše Stanisavljevića je za medije izjavio da je u kontaktu sa klijentom, ali da ne zna gde se on nalazi.   

- Kao njegov branilac, znam da je bio izrevoltiran, jer je jedini dokaz protiv Slaviše bio izjava svedoka koji je navodno uzeo drogu, i to je jedini materijalni dokaz koji ima, i zbog toga je Slaviša osuđen na četiri godine. Mislim da je ta presuda nepravnosnažna. De se on trenutno nalazi, ja stvarno ne znami", izjavio je za medije advokat Aco Šćekić.

Preko medija se oglasio i zatvorenik koji je gotovo do detalja opisao kako je spremao bekstfvo.

- Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomerao crepove i preko krova prekršajnog odeljenja i kasarne pobegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvori", izjavio je zatvorenik. 

Informer

Advokakat je potvrdio da su navodi u medijima kako je Slaviša pobega tačni.

Ovim povodom oglasio se i minister unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. On je, komentarišući ovaj slučaj, rekao da je Stanisavljević 31 put krivično pijavljen i od toga 13 puta osuđen.

Vulin nije mogao da kaže da li je policija na tragu ovim beguncima, ali je rekao da policija radi na slučaju. On je dodao da se dugo nije desilo da neko pobegne iz zatvora, pa je samim tim, ovaj slučaj zanimljiv javnosti.

Bilo kako, u toku je potraga za njima, a u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija rečeno je da se ispituju sve okolnosti ovog događaja. Ako se utvrdi da je napravljen propust i da su tako pobegli, odgovorni u Okružnom zatvoru u Kruševcu biće sankcionisani, poručili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Naglašavaju i da je objekat u Kruševcu u vrlo lošem stanju i da su preduzeti koraci na iseljenju zgrade i izgradnje novog zatvora na novoj lokaciji.