29.04.2021.

12:49

Foto:

Hronika

EPILOG STRAVIČNIH UBISTAVA KOJA SU POTRESLA RASINSKI OKRUG: Ubicama roditelja (samo) po 4 godine zatvora i PSIHIJATRIJSKO LEČENJE?

Posledenjih nekoliko godina Kruševac i ceo Rasinski okrug, a i šire, potresali su krvavi zločini koje su počinili sinovi nad svojim roditeljima, medju kojima su se monstruozna stravična ubistva dogodila u selima Statina, Vratare, Stragari i Pepeljevac.

Podsećamo, Dejan Ivanović (45)je u selu Slatina 28. decembra 2020. godine u dvorištu porodične kuće, dok su cepali drva, sekirom iskasapio svog oca Stanislava Ivanovića (71).

Osam godina pre toga, svirepi zločin ubistva roditelja dogodio se u selu Vratare 2. jula 2012. godine. Tada je Bojan Djordjević (31), smrskao lobanju svom ocu Milivoju Djordjeviću (58) . Monstruozni zločin dogodio se u porodičnom dvorištu zbog svadje sina i oca oko traktora.

Monstruozno ubistvo roditelja dogodilo se i u selu Stragari 6. juna 2012.godine. Rade Stamenković (32)  je hicima iz puške izrešetao u predelu glave i grudi oca  Živorada Stamenkovića. (63). Nesrećni otac je stradao na licu mesta. Mnogi ne mogu da zaborave ni stravično ubistvo u selu  Pepeljevac koje se dogodilo 13. februara 2018. godine. Bojan Jakovljević ( 37) je kuhinjskim nožem u dvorištu porodične kuće usmrtio majku Borku Jakovljević (56).

Neki su se izvukli na ludilo

Odgovor o epilogu stravičnih ubistava roditelja dobili smo od javnog tužioca Bratislava Petrovića u Višem tužilaštvu u Kruševcu.

- U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu Kto. br. 6/21, rešenjem Višeg suda u Kruševcu бbr.5/21 od 03.03.2021. godine okrivljenom D.I. izrečena je mera bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio protivpravno delo koje je u zakonu odredjeno krivično delo ubistvo iz čl.113KZ.II.

U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu K.br.70/12, doneta je presuda Višeg suda u Kruševcu К.br.75/12 оd 15.10.2012.god., kojom je B.Đ. za krivično delo ubistvo na mah iz čl.115 KZ oglašen krivim i osudjen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine.

U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu K.t.br. Кt.br..59/12, doneta je presuda kojom je R.S. za krivično delo ubistvo na mah iz čl. 115 KZ oglašen krivim i osudjen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine.

U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu KTo.br.7/18, rešenjem Višeg suda u Kruševcu K.br.9/18 okriivljenom B.J. izrečena je mera bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio protivpravno delo koje je u zakonu odredjeno kao krivično delo ubistvo iz čl. ч113 КЗ. – potvrdio je za Informer javni tužilac Dr Bratislav Petrović.