28.04.2021.

17:25

Foto:

Hronika

UZBUNA U CENTRU TOPOLE! Dve komšinice nedaleko od zgrade okopavale cveće PA ISKOPALE BOMBU/FOTO/

Prvo su kako kažu, mislile da je dečja igračka, međutim ispostavilo se da se radi o eksplozivnoj napravi iz Drugog svetskog rata.

Informer

 

Bile smo prestravljene kad smo shvatile da smo na tako plitkoj dubini pronašle bombu. Pomislile smo da smo je kopajući možda i oštetile i strahovale od moguće eksplozije. Odmah smo obavestile policiju koja je ubrzo i stigla“, rekla je za TopPres Jelena Lazarević.

Informer

Jelena Lazarević

Policija je nekoliko sati obezbeđivala ovaj deo grada, a na lice mesta stigli su i pripadnici nadležnog odeljenja za eksplozivne naprave iz Kragujevca koji su bombu prvo demontirali, a zatim odneli.

U ovoj zgradi živim preko 40 godina, a na tom mestu gde je bomba pronađena pre su bili orasi, koji su pre nekoliko godina posečeni iz korena. Verovatno je to prouzrokovalo da se bomba koja je bila dublje zakopana nađe tako blizu površine.

Informer

Rada Jevđić

U ovoj zgradi živi dosta dece i ne smem ni da zamislim šta bi bilo da su je mališani pronašli tokom igre“, kaže Rada Jevđić, druga komšinica koja je pronašla bombu.

Informer

 

Prema  rečima nadležnih  radi se o bombi M35 iz Drugog svetskog rata, oni apeluju na građane da ukoliko pronađu eksplozivne naprave odmah obaveste policiju.