01.05.2021.

13:31

Foto:

Hronika

DEDA (70) IZ MLADENOVCA PRESREO DEVOJČICU I TRAŽIO DA UĐE U DŽIP Naterao je i da obriše njegove slike, a u policiji dao SRAMNO OPRAVDANJE

U mladenovačkom tužilaštvu potvrđeno nam je da je protiv M. S. podignuta optužnica, koja je poslata sudu na potvrđivanje.


- Nakon završene istrage, saslušanja devojčica i svedoka utvrđeno je da ima dovoljno dokaza kako bi bila podignuta optužnica protiv okrivljenog M. S. - kratko su nam rekli u tužilaštvu.
Čitav slučaj je, inače, otkriven 8. aprila kada je jedna preplašena devojčica ispričala svojoj majci da ju je usred dana jurio stariji čovek u BMW-u i da je uspela da ga slika telefonom. Zgranuta majka je odmah pozvala policiju i manijak je istog dana uhapšen.


- Moja ćerka se vraćala iz škole kada se pored nje zaustavio džip BMW. Stariji muškarac, koji je bio za volanom, rekao joj je: "Poslali su me po tebe. 'Ajde, kreni sa mnom". Kada je moja ćerka odbila da uđe u džip, on ju je upitao: "Je l' mene čekaš, mala? Hajde uđi, šta se plašiš" - ispričala je šokirana majka.
Njena ćerka je počela da beži, ali je M. S. nastavio da je prati.

Slikala napasnika
- Ćerka je u jednom trenutku zastala, izvadila mobilni telefon i slikala napasnika, a onda je utrčala u obližnju prodavnicu, gde je zaposlene molila da joj pomognu. Međutim, taj starac je ušao u prodavnicu za mojom ćerkom i tražio od nje da obriše slike njegovog džipa. Ona je to od straha i učinila, ali joj je telefon takav da fotografije mogu da se povrate. Čim je taj čovek otišao, ćerka me je pozvala i ispričala mi šta joj se dogodilo - kazala je ova žena.
Ona je policajcima pokazala fotografiju manijaka iz BMW-a, gde se videla i registarska tablica, pa policajcima nije bio problem da ga nađu i privedu. Utvrđeno je da je M. S. istog dana proganjao još jednu devojčicu, koja takođe ima 12 godina.


Negirao da je hteo da otme devojčice

Mladenovčanin M. S. (70) je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da nije pokušao da otme devojčice u centru Mladenovca. Pravdao se da nije imao nameru ni da ih preplaši, već samo da im pomogne, tako što će ih odvesti do kuće?!?