30.04.2021.

13:47

Foto:

Hronika

UBIO TASTA, PA OD TAŠTE TRAŽIO CIGARU! Mortus pijani Slavko tukao ga je do smrti, a na suđenju SE KLEO DA SE SAMO BRANIO

Kako je tokom sudskog pretresa utvrđeno, Plavišić je nešto posle ponoći došao pijan ispred kuće u kojoj je živela njegova vanbračna surpuga sa decom i roditeljima. Iz kuće su izašle njena majka i maloletna ćerka, a zatim i pokojni Baranji, koji je uzeo metalnu šipku, koja se nalazila kod kapije.

- Plavšić, koji je bio u alkoholisanom stanju i imao 2,47 promila alkohola u krvi, narsnuo je na nesrećnog čoveka, udarajući ga rukama i nogama. Kada je Baranji pao na travu, okrenuo ga je na stomak i nastavio da udara, nakon čega je otišao kod komšije. Kada se vratio, njegov bivši tast je i dalje nepomično ležao na travi, a on ga je okrenuo na leđa i nastavio da udara po glavi i telu. Od povreda nanesenih udarcima, nesrećni čovek je preminuo – dokazano je tokom suđenja.

Informer

Slavko Plavšić

Plavišić se branio da ga je Baranji napao šipkom i vređao na nacionalnoj osnovi, a da se on samo branio.

- Nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o teškom ubistvu. Na bivšeg tasta je nasrnuo golim rukama, a njegova bezobzirnost se ogleda u tome što ga je krvnički udarao pred njegovom suprugom i unukom. Drskost se ogleda i u tome što je od Josipove supruge tražio cigaretu - rekla je sudija Ivana Josifović u obrazloženju presude.