03.05.2021.

13:44

Foto:

Hronika

NESREĆNOM DEČAKU (6) NIJE BILO SPASA! Potresna ispovest komšije koji je pokušao da spreči tragediju kod Niša: UZEO SAM GRABULJU, ISPRUŽIO SE ALI...

Tragedija se dogodila u dvorištu porodične vikendice u naselju Karaula kada se dečak igrao sa bratom pored kuće dok je majka sa sestrom sedela u bašti.

- Čuo sam panične pozive: "Zorane, Zorane..." Istrčao sam i video komšinicu Vidu, bila je uspaničena, prvo je pokušala da dozove moga brata, ali njega nije bilo kod kuće, pa je dotrčala do nas. Vrištala je: "Zorane, Zorane... Palo je dete u šaht!" Sa sinom sam otrčao do njihovog dvorišta, pogledao sam u rupu, od mališana nije bilo traga, jadnik se već udavio – ovako jučerašnju nesreću u niškom naselju Karaula opisuje Zoran Marković, komšija porodice šestogodišnjeg U. L. koji se utopio u septičkoj jami.

Informer

Zoran Marković, komšija porodice šestogodišnjeg U. L. koji se utopio u septičkoj jami

Do tragedije je došlo oko 17.30 sati u vikendici mališanove porodice gde su došli da provede uskršnje praznike.

Dok je detetova majka sa sestrom sedela u kući, U.L. i njegov mlađi brat su se igrali u dvorištu. Mlađi dečak je i alarmirao porodicu videvši kako mu se brat davi.

Informer

- Strašno je bilo to gledati, mlađi dečak je sedeo na jednoj cigli pored jame, nije jadan znao ni šta se dešava. Dohvatio sam neku grabulju od metar i po dužine, ispružio sam se koliko sam mogao, sin me je držao ali uzalud, nisam uspevao da vidim dete. Kada sam shvatio da ništa ne mogu da uradim, rekao sam dečakovoj porodici da zovu vatrogasce. Nastavio sam da gledam u jamu, nadao sam se da ću videti mehurove koji će pokazati da još diše, ali nikakvog znaka da je dete živo nije bilo – opisuje Zoran tragediju kojoj je svedočio.