16.05.2021.

16:07

Foto:

Hronika

Šok obrt u slučaju sumnjive smrti na Slaviji! LJUBAVNICA SANJA R. NA SLOBODI! UPRKOS UDARCIMA, Aleksandra ipak nije ubila ona, već...

Crnogorka Sanja R. (27), koja je u julu 2020. uhapšena zbog sumnje da je nasmrt pretukla ljubavnika Aleksandra Obadića (51) u iznajmljenom stanu na Slaviji, ipak nije kriva za zločin i protiv nje je obustavljena istraga! Ona je posle devet i po meseci puštena iz pritvora, pošto je veštačenjem potvrđeno da Obadić nije ubijen, već je umro od prekomerne količine kokaina!

Završena veštačenja

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je, na osnovu mišljenja veštaka i drugih dokaza, konstatovalo da se Sanja 18. jula 2020. u stanu na Slaviji branila od Aleksandra i da udarci kojima je uzvratila nasilniku "nemaju veze sa njegovom smrću".

Obdukcioni nalaz, u kome je naveden i rezultat hemijsko-toksikološke analize, pokazao je da je kod Obadića smrt nastupila usled srčanog zastoja prouzrokovanog konzumiranjem veće količine narkotika. Taj nalaz je potvrđen i superveštačenjem, pa je osumnjičena puštena na slobodu.

Podsetimo, istraga protiv ove devojke pokrenuta je za teško ubistvo, jer se sumnjalo da je Obadića usmrtila udarcem u glavu tegom za vežbanje. Na njegovom telu konstatovane su povrede na levoj arkadi, oko levog oka, oko uha, na desnom ramenu i laktu, kao i na prstu i palcu. Sve te povrede su okarakterisane kao lake i nisu mogle da izazovu smrt.

Odbrana
 

Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu
Sanja R.
 

S druge strane, veštačene su i povrede koje je kobne noći zadobila Sanja, pa je zaključeno da je i ona brutalno pretučena. U pitanju je bilo više podliva po licu i vratu, koji su ukazivali na davljenje, i tri velika podliva na ruci na osnovu kojih je konstatovano da se ona branila od Obadića.

Inače, Sanja je po dolasku policije u stan u Deligradskoj bila sva krvava i izbezumljena, a Aleksandar je zatečen mrtav na podu. Ona je u tom trenutku i sama mislila da ga je nasmrt pretukla, ali se pravdala pred policajcima da nije kriva i da ju je Aleksandar prvi napao. Kad se malo smirila, rekla je da se u stvari i ne seća kako je započela svađa između njih dvoje. Navodno, seća se samo da su se svađali, tukli i gađali čašama i flašama.

Informer

Zgrada u kojoj se sve desilo
Ili on ili ona

Sanja je potom i u tužilaštvu izjavila da nije želela da ga ubije:

- Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je ili on ili ja!

Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, među kojima i kokain.

Promenio ime zbog sukoba sa zakonom


Aleksandar Obadić je policiji bio poznat kao narkodiler, ali i čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

Dok se zvao Veljko Okuka, pre 11 godina uhapšen je u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao u stanu maloletnu M. R. (17), koja se, inače, bavila prostitucijom. Bio je osuđen na četiri godine zatvora zbog toga. Svojevremeno je bio osuđen i na 10 godina zatvora zbog ubistva u Nevesinju maja 1993. godine.