22.05.2021.

15:44

Foto:

Hronika

ZBOG ČEGA JE PALO 6 VELJINIH "VOJNIKA" Otkrivamo detalje velike akcije hapšenja: JEDAN POKUŠAO DA POBEGNE PREKO TERASE

U policiji najavljuju da će se hapšenja nastaviti i da će iza rešetaka završiti još Belivukovih "vojnika".


Izvor blizak istrazi kaže da je pretresom stanova osumnjičenih zaplenjeno dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, kao i manja količina narkotika, mobilnih telefona, nekoliko kompjutera i novac.

Logistička podrška


- Uhapšeni su Aleksa S. (22), Slobodan M. (22), Aleksa D. (24), Vojislav Đ. (19), Miloš S. L. (21) i M. S. (40). Oni su obavljali prljave poslove za Belivuka i njegovu desnu ruku Marka Miljkovića Mesara. Reč je o "vojnicima" klana, koji su bespogovorno obavljali sve zadatke koje bi dobili od svojih vođa. Svi su, inače, pripadnici Partizanove navijačke grupe "Principi", kojom je komandovao Belivuk - objašnjava naš izvor.


Prema njegovim rečima, uhapšena šestorka je bila angažovana i prilikom otmica pripadnika suparničkog klana.
- Oni nisu direktno mučili i kasapili žrtve, već su praktično obezbeđivali teren u vreme otmice i pazili su da ih niko ne prati. Bili su zapravo logistička podrška prilikom otmica - objasnio je naš sagovornik.


On dodaje da su Veljine "vojnike" hapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije, uz asistenciju Žandarmerije.
- Jedan od osumnjičenih je presretnut na ulici, bio je u kombiju, a još četvorica su uhapšena u svojim stanovima. Među njima je i jedan koji je pokušao da pobegne preko terase, ali su ga policajci lako sustigli i savladali. Šesti uhapšeni "vojnik" Vojislav Đ. rukometaš je RK Partizan i on je uhapšen na terenu ovog kluba - kazao je naš izvor.

Informer

Uhapšeni rukometaš


Direktor RK Partizan Aleksandar Blagojević izjavio je da je klub upoznat sa ovim hapšenjem i da je reč o igraču iz mlađe kategorije.


- Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mladoj kategoriji već desetak godina - kratko je kazao Blagojević.
Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, istakao je da se borba protiv mafije nastavlja nesmanjenom žestinom.


- Istraga nije završena i biće novih hapšenja. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, kome sam veoma zahvalan na velikoj ličnoj hrabrosti i upornom radu, zadovoljan je i kvalitetom i količinom dokaza protiv klana Belivuk-Miljković, ali mi ne stajemo, mi svakog dana pratimo neki trag - naglasio je ministar.
Svim uhapšenima određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mučili i kasapili
Podsetimo, Veljko Belivuk, njegov zamenik Marko Miljković Mesar i još 20 njihovih "vojnika" uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Trenutno je sa ovim novim hapšenjem iza rešetaka ukupno 28 članova ove mafijaške bande.
Oni su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali, prodavali ogromne količine droge i bili su praktično ispostava "kavačkog klana" u Srbiji.
U februaru je, nakon ove akcije hapšenja, pretreseno više lokacija koje je koristila ova banda, među kojima su prostorije na stadionu Partizana, ali i kuća u Ritopeku, koja je služila kao "klanica", gde su žrtve mučene, ubijane i mlevene u mašini za mlevenje mesa.