29.05.2021.

11:56

Foto:

Hronika

ŽENU VEZAO U AUTU I GURNUO NIZ BRDO, PA OTIŠAO KUĆI I DEMOLIRAO SINOVE STVARI Neverovan slučaj u Vlasotincu

Vozilo se survalo niz livadu i posle tridesetak metara udarilo je u drvo, pri čemu je Valentina razbila glavu i dobila potres mozga!


Goran je nakon toga otrčao kući i sinu razlupao auto i motor, pa će protiv njega biti podneto nekoliko krivičnih prijava.

Meštani joj pomogli
Kako saznajemo od meštana Lipovice, sve je počelo u četvrtak oko 16.30, kad su se Goran i njegova supruga posvađali u autu, na putu od Lipovice ka Vlasotincu.
- Svađa je po svemu sudeći bila kratka i žestoka, jer je Goran već na izlazu iz sela u naletu besa zaustavio auto i izašao. Potom je vezao šokiranu ženu sigurnosnim pojasom na suvozačevom sedištu, zaključao je vrata spolja i gurnuo je auto niz brdo - priča meštanin.


Kako je dodao naš sagovornik, auto u kom je bila nesrećna žena jurnuo je niz livadu i posle tridesetak metara udario je u stablo šljive.
- Moje komšije, koje žive na kraju sela, zgranuto su gledale ovu dramu. Goran je potrčao prema svojoj kući, a komšije su požurile da pomognu jadnoj Valentini. Brzo su stigli do slupanog auta, jedva su je izvukli. Pričali su mi da je bila u polusvesnom stanju, lice joj je bilo modro od udarca... Odmah su zvali policiju i Hitnu pomoć, koja ju je prebacila u bolnicu - priča ovaj Lipovčanin.


Goran je u međuvremenu u dvorištu porodične kuće sekirom demolirao auto i motor svog sina. Po dolasku policije, Goran se mirno predao, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden nadležnom tužilaštvu.

Informer

Hitna pomoć odvezla ženu u bolnicu


U leskovačkoj bolnici kazali su da je Valentinino zdravstveno stanje stabilno, iako je zadobila ozbiljne povrede glave.


- Ona je primljena kod nas sa hematomom na glavi i blagim potresom mozga. Bila je veoma potresena zbog preživljenog nasilja. Posle detaljnog pregleda puštena je na kućno lečenje - rekli su u bolnici.


Prema nezvaničnim saznanjima, odnosi u Goranovoj i Valentininoj porodici godinama su poremećeni. Goran je početkom ove nedelje prijavio sina policiji zbog porodičnog nasilja, pa je ovaj po nalogu suda hitno udaljen iz kuće i zabranjen mu je pristup na nekoliko dana.

Reagovao zaštitnik


Inače, zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je u petak postupak kontrole rada policije i Centra za socijalni rad u Vlasotincu zbog ovog neverovatnog slučaja porodičnog nasilja.
Pašalić traži od Centra za socijalni rad da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica nalazi na evidenciji ovog centra i da li je ranije bilo prijava za nasilje u porodici, kao i koje je mere Centar eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.
Od MUP-a je tražio da mu u istom roku dostavi izveštaj o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi. 


Čak 13.000 slučajeva nasilja prošle godine

Prema podacima Ministarstva pravde, broj žrtava porodičnog nasilja u toku prošle godine iznosio je oko 13.000, od čega su u 72,4 odsto slučajeva žrtve bile ženskog pola. Ono što posebno zabrinjava je i broj ubijenih žena u slučajevima porodičnog nasilja. Sudeći po podacima udruženja "Žene protiv nasilja" i "Autonomnog ženskog centra", za poslednje dve decenije u Srbiji je na taj način ubijeno više od 300 žena.