09.06.2021.

14:53

Foto: printscreen

Hronika

OTKRIVEN RAZLOG BRUTALNOG NAPADA OCA NA SINA?! Možda je dečak i bio kriv, ali za onakav čin teškog nasilja NEMA OPRAVDANJA/VIDEO/

Nedugo posle incidenta nasilni otac je uhapšen i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati uz predlog Tužilaštva za pritvor od 30 dana. Takođe otac siledžija je udaljen iz porodice i njemu je zabranjen prilazak napadnutom dečaku.

Ipak, jedno pitanje je ostalo da lebdi iznad čitavog incidenta: Zašto? Zbog čega je otac onako regavao i brutalno napao svoje dete. Ono što smo nezvanično saznali možda bi mogao da bude odgovor na postavljeno pitanje, ali nikako alibi za teško nasilje nad vlastitim detetom.

Laž je bila uzrok brutalnog napada? 

Prema tim saznanjima otac je brutalno pretukao svog sina na maturskom slavlju u školskom dvorištu jer ga je slagao! 

- Dečak se čuo sa ocem, rekao da ima časove. Slagao ga je da ima informatiku i prezentaciju. Ipak, kako je to malo mesto, neko je ocu javio da je njegov sin sa maturantima zbog čega se uputio u školsko dvorište u kom su osmaci slavili završetak osmogodišnjeg školovanja. Kada je u toj grupi video sina kako drži baklju, pao mu je mrak na oči i počeo je da ga bije i šutira - priča izvor koji je želeo da ostane anoniman. 

Otac uhapšen i saslušan traži se protvor do 30 dana

Nasilni otac je nedogo posle incidenta uhapše i saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.Tada je i dat predlog sudu da mu se odredi pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni je izneo svoju odbranu, nije se branio ćutanjem i zamenik tužioca za sprečavanje nasilja u porodici je dao predlog za određivanje pritvora kako ne bi uticao na svedoke. Osnovni sud bi o eventualnom pritvoru za oca trebalo da odluči u toku popodneva - rekla nam je Aleksandra Vujisić iz tužilaštva.

Nije bio pijan, komšije u čudu, nije bilo prijava za nasilje

U selu gde živi ovaj učenik sedmog razreda sa porodicom kažu da nema objašnjenja za takav njegov potez.

- On je čovek sportista, i sin mu je sportista i uopšte ne možemo ovde u selu da odgonetnemo zašto je to uradio. U medijima piše da je bio pijan što nije tačno. On uopšte ne pije alkohol. Možda je reagovao jer je njegov sin držao baklju, ali nije rešenje da se s detetom u takvim situacijama tako postupa. Stvarno smo svi ovde u čudu - rekao nam je jedan od komšija.

I u Centru za socijalni rad su nam potvrdili da nikada nisu imali prijavu za nasilje u porodici iz kuće osumnjičenog.