10.06.2021.

14:08

Foto:

Hronika

PODIGNUTE OPTUŽNICE ZA BETON HALU!

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V.J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se svima produži pritvor.

U najkraćem roku tužilaštvo je ispitalo više od 20 svedoka, od kojih 15 oštećenih, pribavilo druge dokaze i odštetne zahteve, ponovo pregledalo video zapise, nakon čega je donelo odluku o optuženju.

Podsetimo, 22. maja 2021 okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana. 

Informer

 

Oni su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i iste razbijali o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana. U tom haosu nekima od gostiju su nanete povrede i posekotine.

Na mestu haosa uhapšeno 109 punoletnih lica 

Neposredno nakon navedenog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu lišila slobode 109 punoletnih lica koja su pravila nerede na Savskom šetalištu, od koji je u odnosu na deset lica određeno zadržavanje od strane dežurnog zamenika javnog tužioca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo, a nakon uzimanja njihovih izjava, kao i izjava prisutnih lica – policijskih službenika i svedoka.

U dokaznom postupku, nakon saslušanja okrivljenih kojima je na predlog tužilaštva određen pritvor u trajanju od 30 dana od strane dežurnog sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, tužilaštvo je u kratkom roku ispitalo preko 20 svedoka i to petnaest oštećenih, pet policijskih službenika i dva svedoka radnika obezbeđenja i podnelo sudu optužni predlog protiv okrivljenih zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje.

Informer

 
Na slobodi bi ponovili krivično delo

Predloženo je sudu da se prema svima produži pritvor, imajući u vidu da je krivično delo sa elementima nasilja, te način izvršenja krivičnog dela odnosno činjenicu da su okrivljeni krivično delo izvršili u grupi, zajedno sa više NN lica, članova navijačke grupe

Tom prilikom je izvršeno nasilje na javnom mestu u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih, i dovelo do velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti. Okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivično delo.