11.06.2021.

13:50

Foto:

Hronika

KO SU BILE VELJINE "KRTICE" U POLICIJI Belivuk na tacni dobijao podatke iz istrage, ČAK I IMENA I RAZGOVORE INSPEKTORA

Inspektor Stolić je treći po redu pripadnik SBPOK koji je uhapšen jer je bio u direktnom kontaktu i sarađivao sa Veljkom Belivukom. Početkom februara uhapšene su njegove kolege Predrag Lajić, koji je bio načelnika Odeljenja za droge SBPOK, i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge. Prema saznanjima “Blica”, u trenutku hapšenja obojica su bili aktivni policajci, ali je Predrag Lajić oko mesec i po pre hapšenja smenjen. Obojica su bili na visokom položajima na kojima su bili u kontaktu sa drogom.

Sinoć uhapšeni Stolić nije bio na rukovodećoj poziciji, ali je inspektor koji je direktno uključen u istragu o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka njegove desne ruke Marka Miljkovića, a time i njihovog šefa vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Prema saznanjima "Blica" pre hapšenja Belivuka i članova njegove grupe, inspektor za krvne delikte prenosio je sve informacije do kojih je mogao da dođe u svom odeljenju, ali i priče između kolega i razmene informacija o kriminalnoj grupi. Izvor "Blica" kaže da Stolić ne samo što je prenosio operativne podatke, “tasterisao” praktično sve do čega bi došao u MUP, kao uključeni u istragu praktično je sabotirao rad svojih kolega.

- Od razgovora među kolegama, preko konkretnih podataka do praktično sabotiranja istrage - navodi izvor "Blica".

Izvor "Blica" blizak istrazi kaže da je kako se sumnja Stolić javljao do čega se došlo tokom istrage, a to su Belivuk, Miljković i Zvicer koristili kako bi prikrivali dalje tragove i dokaze.

Prema nezvaničnim navodima iz istrage Stolić je svojim “angažmanom” ugrozio i živote svojih kolega koji su učestvovali u istrazi.

- Prenosio je sve, pa i imena uključenih inspektora - kaže izvor.