18.06.2021.

23:00

Foto:

Hronika

Horor ispred osnovne škole u Zemunu Dečak pretukao drugaricu iz odeljenja

Devojčica je posle divljanja ostala lica oblivena krvlju, koja joj je curela i iz usta, a veliku tragediju su sprečili drugi učenici koji su malog nasilnika odvukli od pretučene drugarice. 
Majka pretučene M.M. kaže da još ne može da poveruje šta se dogodilo njenoj ćerki. 
- Od drugih roditelja sam čula da taj dečak ima napade agresije. Uvek sam ćerki govorila da se malo skloni od njega i da ne radi nešto što bi mogao da on smatra za provociranje - kaže I.M. i dodaje:
- Nažalost, ne znam ni kako da kažem, ali ovo što se odigralo u četvrtak, jednostavno se sve namestilo. 


Kako naša sagvornica objašnjava svi učenici iz odeljenja njene ćerke su se dogovorilo da u školu donesu nešto čime će se posle časova prskati. 
- Dogovor je bio da svi ponesu nešto čime će se prskati. Prskalice, flašice. To je bio njihov dogovor. I taj dečak je došao u školu spreman za to. Kada se završila nastava izašli su u parku koji je ujedno i dvorište škole, došla su i deca iz druge grupe, jer su zbog korone podeljeni. Ćerka mi je ispričala da su se svi prskali i smejali - priča I.M. 


Naša sagovornica kaže da je njena ćerka u jednom trenutku poprskala i tog dečaka.
- Ona je njega poprskala, ali i on je učestvovao u svemu tome i prskao svu decu. U jednom trenutku on je čučnuo i uzeo nešto sa zemlje, verovatno kamičak, i gađao je. Moja ćerka nije ni videla čime je pogodio. Pitala ga je zašto je to uradio, a on se zatrčao prema njoj. Uneo joj se u lice i počeo da joj priča svakakve vulgarnosti i psovke. Tada je udario pesnicom u lice. Direktno u nos. Udarao je u rebra, po glavi. Šutirao je po nogama, šutnuo je u stidnu kost. Krv joj je curile iz razbijenog nosa i iz usta... Ne znam šta bi joj još uradio da druga deca nisu skočila na njega i odvukla ga od moje ćerke - priča očajna majka pretučene učenice.


I.M. kaže da je bila šokirana kada je videla ćerku posle toga. 
- Odvela sam je u dom zdravlja i oni su nas uputili u Institut za majku i dete. Lekari su rekli da na sreću nos nije slomljen, ali joj je poemrena neka koščica i da tek kada spadne otok videće kakvo je pravo stanje. Oni su i obavestili policiju. Kada smo otišli u policijsku stanicu obajsnili su nam da su njima bukvalno vezane ruke, jer dečak ima samo 11 godina i policija može samo da obavesti dečakove roditelje i Centar za socijalni rad. Strašno je to što se desilo. U školi su mi odmah rekli da se to desilo posle nastave van škole i da oni ne mogu da reaguju. Kazali su mi i da taj dečak nije evidentiran po nasilničkom ponašanju. Svi dobro znaju šta je ranije radio. Roditelji drugih učenika su mi ispričali za više incidenata, ali škola o tome nema evidenciju... Verovatno se plaše da škola ne dođe na loš glas. Strašno je i samo se plašim da se ovako nešto ponovo ne dogodi bilo kom detetu, a ne samo mom - rekla je na kraju I.M.