14.07.2021.

12:32

Foto: PU Kikinde

Hronika

PET GODINA ROBIJE ZA PROIZVODNJU MARIHUANE!

Viši sud u Zrenjaninu je okrivljenom opozvao uslovnu osudu na koju je ranije osuđen u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti , te je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina.  Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu uložilo žalbu na presudu, traži veću kaznu zatvora!

Informer

Viši sud u Zrenjaninu doneo je presudu, kojom  je N. Č. , 28-godišnjeg Beograđanina oglasio krivim, zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljeni  je posedovao i opremu za ilegalnu delatnost. Pretragom kuće u naseljenom mestu Nakovo kod Kikinde, koju je okrivljeni Beograđanin prethodno kupio za tu namenu,nađena je poljoprivredna oprema: trafo-uređaj, lampe, ventilatori,  uređaj za klimatizaciju, lampe,  veštaka đubriva za razvoj i održavanje biljke i cveta, digitalne vage, aluminijumska creva za dovod vode i vazduha, termometri, tajmer...

Navedenom presudom utvrđeno je da je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje je okrivljeni koristio, u improvizovanoj laboratoriji, policija pronašla 1.364 biljaka kanabisa, prosečne visine 70 centimetara i neto mase 18,2 kilograma.

Policijski službenici PU Kikinda su pronađenu navedenu opremu i biljke u kući okrivljenog odmah oduzeli.

- Pored toga, utvrđeno je i da je okrivljeni neovlašćeno držao u velikoj količini supstance koje su proglašene za opojne droge i to 80 grama sasušenih delova biljke kanabis i sedam ručno napravljenih cigareta ispunjenih sasušenim delovima biljke kanabis. Viši sud u Zrenjaninu je okrivljenom opozvao uslovnu osudu na koju je ranije osuđen u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti , te je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina - naveo je viši javni tužilac u Zenjaninu, Zoran Đuran.

- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu je protiv navedene presude, u delu pravne kvalifikacije i izrečene kazne podnelo žalbu, sa predlogom da se okrivljenom izrekne kazna zatvora u dužem vremenskom trajanju i to po težoj pravnoj kvalifikaciji, po kojoj je optužen - dodao je Đuran.