21.07.2021.

13:06

Foto:

Hronika

VEĆ DVA PUTA OSUĐIVAN ZBOG BAHATE VOŽNJE! Vozač koji je pokosio dečake na pešačkom prelazu nema prebivalište u Srbiji, na saslušanju se branio ćutanjem

Kako saznajemo, on se tokom saslušanja branio ćutanjem, a Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, budući da je napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije a adresa prebivališta mu je pasivizirana.

Pritvor je zatražen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela.

Krivičnom prijavom vozaču je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 casova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgod tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajuci bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su dečaci koji su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, dok je otac M.B. zadobio za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili ošteceni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.