30.07.2021.

16:08

Foto: Printscreen Pink

Hronika

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA BELIVUKA I MILJKOVIĆA?! U podignutoj optužnici za monstruozne zločine tužilaštvo zahteva NAJSTROŽU KAZNU

Protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove ekipe danas je u Tužilaštvu za organizovani kriminal podignuta optužnica.

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje.

Podsetimo, oni su u ovom trenutku optuženi za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Podizanje optužnice je na konferenciji tačno pre nedelju dana, prošlog petka najavio na konferenciji za novinare tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, precizirajući da je istraga sprovdena protiv ukupno 31 osumnjičenog.

Uz podizanje optužnice očekuje se da će tužilaštvo tražiti od suda da produži pritvor optuženima, kojima pritvor ističe u ponedeljak, 2. avgusta.

Informer

 

Prošle sedmice iz pritvora je pušten Vuk Vučinić protiv kojeg se vodila istraga, ali nije poznato da li je obustavljena ili će se i on naći na optužnici.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.